Båtturister

 
 
Sightseeingbåten är full med turister som får sig en tur på stadens vattenvägar under Stockholms broar.
 
 
En fritidsbåt under en av stadens alla broar.
 

Tycker att det är trevligt med alla nyfikna turister som man ser och ibland också får hjälpa när jag själv besöker innerstan. Det är något av allt jag gillar med Sommarstockholm. Det blir så tydligt mera liv på vattnen omkring Stockholm också. Även mäktigt stora kryssningsfartyg som besöker huvudstaden på sina resor runt Östersjön.
 
 
Soliga mornar kan senare under dagen helt byta skepnad. Regndroppar började falla tungt bara minuten efter detta foto togs.
 
Hoppas att värmen och mer sol kan förgylla vistelsen för turister som valt att besöka Stockholm framöver denna sommar. Fast då kanske de inte besöker så mycket museum som säkert sker när vädret är sämre. Men uteserveringar lockar mer när solen skiner. Mer väder önskas, kanske bäst jag uttrycker mig så!
 
 
En vit boj visade sig vara en svan när jag kollade närmare med kamerazoomen.
 
 
På avstånd såg denna svan ut som en vit boj, blev betydligt mer svan när den lyfte lite på huvudet.
 
 
Mer bevingat även idag... ;-)
 
Här kan du se mitt andra bidrag nyligen.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Anitas Malta:

Får ju nästan hemlängtan ;-) Stockholm är ju som allra bäst just nu på sommaren även om det är lite moln ibland och en och annan droppe kommer ner från skyn. Utan dessa droppar skulle det inte vara så vackert och grönt som det faktiskt är.
Känner mig lite som turist när jag kommer "hem" och tar gärna en sightseeingtur under alla broar. Otroligt blått vatten där den vackra svanen lagt sig till ro.

2 BP:

Tycker synd om turisterna just nu. Vill ju gärna visa upp ett soligt Stockholm inte ett blåshål.
Å eftersom jag råkar jobba mellan två hotell är jag - precis som du - guide under sommaren. Skitkul. Gillar det verkligen!

3 Lottisen:

Härliga bilder, Stockholm är en vacker stad. Gillar särskilt näst sista bilden! Hoppas värmen snart hittar tillbaka till er!

4 Hanna:

Har faktiskt aldrig lagt märke till de där sightseeing-båtarna, de enda jag ser framför mig är djurgårdsfärjorna och liknande, men det är bra att sightseeing-båtarna finns, vatten är det ju inte brista på i huvudstaden och man kan se mycket från det perspektivet.

Tittade förresten på Vivian Maier-dokumentären tidigare i kväll, wow vilken kvinna! Jag blev alldeles tagen av både hennes bilder och hennes öde. Tack i massor för att du uppmärksammade oss på henne!

5 KajsaLisa:

Man åker ju inte till en storstad på grund av vädret, men uteserveringar är ju aldrig fel. Blir lite frestad av dina bilder att ta en tur under broarna i sommar.
När det gäller min tvåtimmarspromenad som du kommenterade så oss uppe vid korsningen Sveavägen Kungsgatan i över en timma.Vi tog cirka 60 bilder totalt. Det mesta blev skräp.
Pratade även bort en stund när vi träffade en kille som undrade vad vi höll på med. När vi förklarade vad vi gjorde frågade han om vi var konstnärer vilket vi givetvis var :)

Svar: Hi hi, ja då börjar jag förstå. Kan helt klart ana problem med att få ihop snygga regnbilder mitt i natten. Tycker att du lyckades bra. Visst, det blir aldrig riktigt mörkt så där mitt i stan, om det inte blir strömavbrott. Men ljusförhållanden är säkert också knepiga en regnig natt.
Erik Kling

6 Maskeradgalningen:

Den sista bilden på svanen är fantastiskt läcker :-)

7 Monica o Jacob:

Dina bilder får mej att vilja göra
en båttur under Stockholms broar;-)
Måste försöka masa mej in till stan någon dag.
Gillar bilden på fågeln och dom tunga molnen.
Ha en skön helg

8 Freja:

Jag turistar gärna i Stockholm, sol eller regn. Jag sitter inte alls på uteserveringar eftersom jag tål sol så dåligt. Fast det är ändå skönt när det är fint väder, då finns det alltid gott om plats inne på fiken, när alla andra vill sitta ute ;-)

Kommentera här: