Dimmigt

 
 
 

Utsikten uppifrån översta våningen på DN-skrapan (på Kungsholmen) skulle kunna bjuda på en fantastisk utsikt.
Men tyvärr var det dimmigt där ute så det gick inte att se så långt i den vita vällingen.
Kändes lite som ett misslyckat besök, men lunchmaten som bjöds där uppe smakade bra och trevligt sällskap hade jag.
 
 
 
 
 
 
 
 


Erik

Kommentarer:

1 Susanne Hultman:

Fint och vackert att titta på dimman i ditt fönster. Fast jag ser det hellre i solsken förstås.

2 Anneli - A'la Foto:

En vacker dimfönsterbild! Fint tolkat!

Ha en skön helg!

3 Violen på Brandholmen:

Bilden blir riktigt spännande i dimman som sveper in över staden!
Trevlig helg!

4 Klimakteriehäxan:

Och dessutom fick du din dimmiga bild! Kan intyga att man ser betydligt mer i klart väder däruppifrån. Fast det är väldigt många år sen jag var där.

5 Hanna:

Tycker att utsikten är riktigt tjusig dimman till trots. Trevligt att få äta lunch med en vacker vy över huvudstaden :-) Ha en fin helg!

6 larans:

God mat och en fin och verkligen dimmig bild, så misslyckat var ju inte besöket! :-)
Bildens komposition, med bilstrålkastarna där i mitten som ofelbart drar blicken ditåt när man betraktar bilden, är ju dessutom ett riktigt "lyckoskott", förlåt väl genomtänkt av fotografen! :-)

Svar: Ibland har man tur med vad som fastnar på fotot det har du helt rätt i. Men billjusen väntade jag faktiskt in, ville ha dem med i bild.
Erik

7 Leena:

Bilden blev ju fin i alla fall, trots dimman! Och trots att husen försvinner i dimman får man en bra bild hur det är, fast på ett mer konstnärligt sätt.

8 Freja:

Så läcker bild det blev. Trots, eller tack vare, dimman...

9 Hanna:

Angående mitt ödehus. Fotade det i höstas, huset ligger på en stor gård med fler uthus och även äldre boningshus. Själva huset hade brunnit i omgångar och var därför i riskzonen att falla ihop. Hade min bror med mig när jag fotade, han sökte senare fakta om huset på nätet och kom fram till en del. Mannen som bodde där var en av flera bröder, men att han var ensam kvar. Han levde spartanskt trots det fina huset. Enligt någon källa brorsan hittade var mannen inte direkt renlig av sig. Han hade visst dykt upp på en vårmarknad med en smutsrand i ansiktet, under höstmarknaden samma år satt samma smutsrand kvar i ansiktet. Efter sista branden hamnade han på hemmet och huset blev stående. I uthusen och på gården fanns det flera jordbruksmaskiner som antagligen skulle kunna tas i bruk igen och i ett av de gamla boningshusen var det grejer från golv till tak, så även i det stora boningshuset. Tragiskt.

Har funderat på det där med fotobok, men vill då som sagt även ha med lite text, dvs fakta om de som tidigare bott där. Då måste jag dock göra massor med research osv.

Hoppar nog Oscarsgalan i år. Har blivit för gammal och trött för att orka hålla mig vaken ;-P

10 Hanna:

Här är en bild på huset medan det fortfarande var ganska intakt

http://www.vasternarke.se/bilder/visabild/550-stig/

Svar: Tack för ditt tillägg. Det var ju ett betydligt större hus än vad jag trodde efter att ha sett ditt fina foto. Stig "Vikingen" Pettersson var säkert själv med och byggde boningshuset.
Erik

11 Pumita:

Häftigt! Den utsikten har jag också fotat ett par gånger. Har nämligen jobbat i huset under en period, på 20. våningen om jag minns rätt. Inte roligt den dagen hissen var trasig. ;)

Svar: Trasiga hissar i högre hus är aldrig kul. Men det finns ju flera hissar i kåken, var de alla trasiga samtidigt?! Det måste vara extremt ovanligt.
Erik

12 Rajson:

Dimman gör bilden här!
Dit upp vill jag med!

13 Pysselfarmor:

Fantastisk utsikt, men jag skulle nog ha litet pirr i magen eftersom jag är höjdrädd ;-)
Tur att även du visar att vi i 08 också har dimma - jag tycker inte det är så ovanligt i Stockholm. Sta'n ligger ju vid vatten!

14 Pumita:

SV: Japp, de är tre om jag inte minns fel (jobbade där i 3-4 månader) och det blev inte så långvarigt som tur var... bara på morgonen. Vid hemgång funkade de igen

15 Anna:

Ja himmel ibland blir det inte som man tänkt sig precis..men maten kan förgylla den allra dimmigaste utsikt.Du har en skön inställning.Sällskapet är avgörande helt klart.
Lite info om Emiratet Dubai:
Burj khalifa har en hiss som tar dig upp på 44 sek. Hissen är så mjuk.. så soft att du inte ens känner suget. Dubai har liksom ekonomi för det där med extra-allt i alla sina projekt. Khalifa är en upplevelse man aldrig glömmer.
Det finns air-cond. i alla tänkbara utrymmen. Även i busskuren :D Poolerna är tempererade på så vis att man kyler vattnet..ökensolen gör poolvattnet för varmt. Min son har flyttat nu därnere..så jag känner att jag borde flyga dit o kolla upp hans nya boende i Marinan.En anledning så god som någon..eller hur :)

Svar: Ha ha, AC i busskuren! Jag trodde att hissfärden kanske skulle vara uppdelad på flera delfärder. Vilken djup hisstrumma! Fast det märker man ju inte när man åker med hissen. Tänk om de hade haft en hiss som åkte på utsidan av huset. Vilken utsikt under resan upp, då hade den gärna fått ta längre tid än 44 sek. Det är tråkigt med hissen som finns på Globen. Dels går den upp på fel sida, man ser inte så mycket av själva staden. Så är man lite fel, ur fokus. Precis samma sak är det med Kaknästornet, det ligger lite utanför centrala Stockholm så man ser inte så mycket av staden. Dubai är en helt annan sak. Där verkar de tänka på det mesta. Fast vädrets makter är det svårt att styra över vare sig man sitter på toppen av världens högsta hus eller överst i DN-skrapan. Tack för din information!
Erik

16 BP:

Förutom maten som bjöds fick du ju till en perfekt bild till temat också. Har varit uppe på grannhuset som nu kallas för Sweco-huset. Då var det också dimmigt, men där kunde jag fota Swecos underbara kontor i glada färger i stället.

Kommentera här: