Benigt


Var på väg att delta när det var valfritt fönster förra veckan, men det blev tyvärr inget bidrag från mig den gången. Det var så mycket kring vinter-OS och Melodifestivalen så jag glömde faktiskt bort fototemat. Hög tid att råda bot och bättring och vara med denna vecka (speciellt som jag inte deltagit de senaste gångerna), fast fönstertemat denna vecka är så klart benigt. Småknepigt fönstertemaval av Susanne kan jag tycka! Att leta efter fönster med benrangel i verkar ganska meningslöst, snudd omöjligt även om det bevisligen fanns ett fönster i Lund förra året (se Susannes eget bidrag). Kanske finns fönstret kvar med sitt benrangel.

Hur ska då temat lösas?! Efter lite funderingar så kom jag att tänka på Kulturhuset i Stockholm och en utsmyckning som kanske en del har missat... man vänder så sällan blicken upp mot skyn...

Högst upp, ovanför alla fönster på Kulturhusets fasad, sticker ett ben ut. Någon som är på väg ut över kanten? Det ser smått farligt ut!
 
 
 
 
Som tur är så är benet inte så farligt som det först verkar. Det är "bara" en småkul liten "konstnärlig utsmyckning" på ett annars ganska naket, betonggrått och trist hus. (Kan nämna att på insidan är det inte alls så trist!)
 
Det finns många liknande större betonghus i centrala Stockholm, alla lite olika men alla också ganska trista. En stadskärna som är full av fula kontorshus allt sedan de gamla kvarteren i Klara revs på 60-talet. Då kan ett ben på fasaden både sticka ut och pigga upp. 
 
(När jag tog foton upp mot benet så var det flera passerande som undrade över vad jag riktade kameraobjektivet upp mot. Hörde flera som förundrat uppmärksammade benet som hängde ut över kanten högt där uppe.) 
 
 
Detta får bli mitt fönsterbidrag denna gång. Nu ska jag försöka bli mer regelbunden igen med mina fönster.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Pumita:

Haha, så kul! Den har jag inte sett. Ser farligt ut, absolut, och inte är det helt riskfritt att gå och glo uppåt heller. Brukar vara mycket folk man kan krocka med... eller i värsta fall bli av med ngt värdefullt.

2 Susanne Hultman:

Hmm, det förstår jag att du ville fotografera det benet - som blir två när jag tittar på reflektionen i fönstret.

Har saknat dig bland mina fönster. Kul att se dig delta igen. :)

3 Hanna:

Hehe, ett sånt där skojigt konstverk som ska väcka förvåning och förvirring. Känner igen det där med att folk undrar vad man fotar för något, det händer mig för jämnan.

Hoppas vi får se mer av dig, saknar dina inlägg :-)

Kommentera här: