The computer says no

 
Tänk att det ska hända.
Plötsligt vill inte datorn starta på morgonen. Ingen liten välkomstsignal, inga som helst livstecken. Skärmen förblir svart, livlös. Hela datorn är livlös!
 
 
 
 
 
Tänk om datorn gav några livstecken ifrån sig, men icke ens ett nej.
(Undrar om någon som är duktig på datorer kan få liv i "apparaten", undrar om det ens går!?)
 
 
Irriterande, finns en del foton som aldrig fick komma över till den externa hårddisken.
Samma sak med en del som jag skrivit, så dags att tänka på back-up nu när datorn inte fungerar längre. ;-)
Så mitt datoranvändande går troligen och blir lågt, väldigt lågt.
 
Få se när jag kan skapa nya blogginlägg? Nu blir det inte så mycket nytt på bloggen under en tid. Vi får se hur jag lyckat lösa mina hårdvaruproblem, det kan ta tid.
 
Så se till att spara material du vill ha kvar. Du vet aldrig när datorn plötsligt säger nej.
 
 
(Detta skrivs på en betydligt äldre och även betydligt trögare dator. Knappt jag kan använda denna "relik".)
 
 
Erik

Kommentarer:

1 BP:

Stackarn! Jag förstår precis hur du känner dig. Vår dator pajade i mars ungefär samtidigt som vår 8 månader gamla externa hårddisk drog sin sista suck. Massvis med saker som försvann. Å den nya datorn som köptes kort därefter gillar inte mig/oss och vi inte den. Säger bara Windows 8/8.1. Så den står oanvänt...

Tips: Min IT-bästis rekommenderade den här shoppen: http://www.ahlbergdata.com/se. Han har bra erfarenhet av den. Jag orkade aldrig palla mig dit, men du kanske gör det.

2 Hanna:

Aj aj då, värsta mardrömmen. Datorn är ju mer eller mindre ett beroende numera, precis som mobilen. Nu har ju jag en iPhone och kan surfa i den, men jag skulle sakna massor av det som den lilla telefonen inte kan erbjuda. Hoppas du får en lösning på det hela, om inte annat så har du lärt dig en ordentlig läxa, att det är viktigt med backup!

Little Britain är ju helt underbart, skrattar så tårarna rinner varje gång jag tittar på serien :-)

3 Anitas Malta:

Nej men NEJ !! Inte roligt alls och som Hanna skriver, man är ju beroende av att datorn fungerar. Man får verkligen känna av hur sårbart allt är nu när (nästan) all kommunikation sker via dator/mobil.

Är själv väldigt slarvig på back-up men ditt inlägg är en påminnelse. Hoppas det löser sig Erik och att allt för övrigt är bra med dig !!

Kul att du la in en snutt av Little Britain ;-)

4 Freja:

Gaahhh, det är pissigt när sånt händer! Jag blev bestulen på en gammal skruttdator som knappt hade styrfart MEN där det låg bilder från en hel sommar. Bilder som jag aldrig får tillbaka. Inte kul alls!

5 Pumita:

Usch, så tråkigt! Hoppas att det ordnar sig snart. Fast å andra sidan får du tid över till en massa annat trevligt. ;) Sköt om dig!

6 Fia:

Rent tekniskt verkar det som om det går att rädda det mesta, men eftersom proffsen vet att de kan begära nästan hur mycket som helst för jobbet kan det bli hutlöst dyrt.

7 Anitas Malta:

Ingen lösning ännu !??! Hoppas allt är bra med dig och att din lust att blogga väcks till liv igen.
Datatrassel är nog lite enklare att lösa än personligt trassel. Men vad vet jag ? Ingenting ! Hoppas du lever loppan och trivs med tillvaron :-) Saknar dock dina finurliga inlägg och dina alltid så utförliga och klarsynta kommentarer. Kanske har du som många andra övergått till Instagram.
Oavsett, ha det så gott du bara kan Erik !!

8 Fia:

Har länkat till dig
http://neverkeso.blogg.se/2014/september/tips-pa-bra-bloggar-2.html#comment

9 Åke:

Utur där! Man blir så arg när man blir slagen av data prylar. Hör med någon kunnig på områded. Sätt hårddisken till en annan PC och testa tex. Det kan vara moderkort eller något annat som kråglar bara...

10 Fia:

Men vad trist! Fortfarande ingen dator?

11 Anitas Malta:

Hoppas alllt är väl Erik !!

Kommentera här: