Fara

 
 
 
Måsfåglar letar mat i det virvlande, strömma vattnet vid Skeppsbron.
 
 
Visst ser det skönt ut.
Men vatten svalkar inte bara, vatten kan också utgöra en fara.
Speciellt strömt vatten kan vara förrädiskt.
Simma lugnt!
 
 
Min tolkning av fara som med tanke på den stora skogsbranden kring Sala är tisdagstema denna gång.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Bra uppmaning! Simma lugn och dyk inte i okända vatten!

2 Gärdsmygen:

Ja, så är det och fler borde se det på det viset du gör. Många drunkningsolyckor i sommar. Tyvärr :( Vattnet ska man verkligen ha respekt för. Inte säkert att du kan simma 200m idag för att du kunde det för ett antal år sedan. Sedan tror jag att allmänheten har för dåliga kunskaper om livräddning. Simma aldrig ut och rädda någon utan att ha något emellan dig och den nödställde!

3 Jenny:

Ja, vattnet kan vara lite förrädiskt. Synd att det finns alltför många som ger sig ut i båt på sjön med alkohol i kroppen. Man hör lite nu och då om såna olyckor.

4 Sophia:

Ja man ska ha respekt för naturen! Vattenströmmar är inget att leka med oavsett om man är en bra simmare eller ej. Vacker bild på måsarna iallafall :)

5 Sophia:

Ja man ska ha respekt för naturen! Vattenströmmar är inget att leka med oavsett om man är en bra simmare eller ej. Vacker bild på måsarna iallafall :)

6 Monica o Jacob:

Ja det är inget ställe jag vill svalka mej i direkt.
I år har ju vatten visat sej vara riktigt farligt med tanke på alla som drunknat;-(
Värmen ja den gör mej sur och "farlig" HAHA har ruttnat på den för länge sedan.
Ha en skön kväll

7 Mormor:

Jeg leste om brannen i avisene, har de fått kontroll. Og trasig at noen har mistet livet.

Måkene lever også et farefylt liv :) Flott bilde.
Ha en fin kveld :)

http://www.starbear.no/mormor/2014/08/05/tema-pa-tirsdag/

8 Anitas Malta:

Fin bild på hungriga måsar och det virvlande vattnet. Syns var du varit med kameran med det enorma kryssningsfatyget i bakgrunden ;-)
Ja, strömmar ska man ha respekt för och ska man simma eller dyka i strömt vatten måste man också veta hur strömmar fungerar.
Inte kul alls med den stora skogsbranden. Snarare en katastrof.
Intressant att se att det är väldigt få som kommenterar din bild. Kanske glöms det bort men det är ju trots allt en fotoutmaning vi är med i. Ibland känns det mer som ett slags forum oss bloggare emellan vilket jag inte alls har något emot. Tvärtom :-)

9 Anitas Malta:

...det vill säga en kombination av forum och fotoutmaning vore det bästa :-)

10 Anitas Malta:

..där våra gemensamma intresse för fotografering inte glöms bort. Nu har jag tänkt färdigt och ska vara tyst :-)

Svar: Hi hi, bara trevligt med dina tankar.
Erik Kling

11 Marja:

Ja, man ska ha respekt för vattnet. I sommar har ju rekordmånga personer drunknat.
Fin bild! :)

12 SigridfraEnget:

Snygg tolkning. Och strömt vatten ska man akta sej för. Det fick jag lära tidigt - uppvuxen vid havet som jag är ;-)

13 Anemonen:

Finfint på temat och det kan inte nog påpekas att vatten skall man ha respekt för. Själv har jag varit nära att drunkna några gånger men blivit räddad i sista stund. Första gången när jag var sex år och de hade grävt en grop för att sätta upp järnvägsstolpar. Den vattenfylldes snabbt och var i vår trädgård men något skydd runt fanns det inte på den tiden. Så ett steg i fel riktning vid lek så var det hänt. Men nu sitter jag här och den sista gången blev jag påhoppad av en stor grabb så nu är min nacke justerad för tid och evighet. Men jag är glad ändå för jag sitter här idag och är tacksam för varje morgon jag vaknar och kan stå på mina ben. Ha en fin afton och tack för fint inlägg.

14 Klimakteriehäxan:

Ja den här sommaren är det verkligen bevisat att vatten kan vara farligt. Men du ansträngde dej ju nästan i onödan i dag - man behöver ju bara se din header för att upptäcka faran (som en semla ofta utgör ...)

15 Freja:

Vi gick i babysoím med ungarna (nej, vi var inga aktivitetsföräldrar, det var bara det här vi gjorde nästan) bara för att jag ville att de tidigt skulle lära sig att förstå vatten och kunna klara sig i det. En fara med vatten är ju att vi via filmer och TV-program lärt oss att det sprattlas och skriks en massa vid drunkning, när det egentligen oftast sker helt tyst, personen bara försvinner under ytan. Så det gäller att ha koll på varandra!

16 Freja:

och nu läste jag Anitas funderande kommentarer och insåg att jag helt glömt bort att kommentera din fantastiska bild! Älskar de krispiga måsarna mot det djupblå vattnet, en svalkande sommarbild på många sätt!

17 paula i pörtet:

Hej, fin bild, alla fyra element kan vara farliga, läser just att äntligen alla flygplan som ska hjälpa till vid branden kommit upp i luften., Det var sannerligen dags.

Kommentera här: