Trapptest och helgbild.

 

Den här skyltens information är numera "gårdagens nyheter".


Lite sen "Skyltsöndag", så den får ingå som bild i temat "Helgbilden" istället. Trapparbetet verkar mer eller mindre färdigt. Det fungerade utmärkt att ta trappan ner från Örnberget till Vinterviken och båtklubben igen. Reparation av gamla och trasiga trappor har genomflörts och "inspekterades och provades" nu i helgen. En av trapporna har fått ett nytt behövligt trappsteg, bra tänkt av trappsnickarna, det var förr ett långt kliv som nu blivit enklare.


 
Resterna från den gamla trätrappan kanske kan bli bränsle till någon Valborgsmässobrasa i närheten?
 
 
 
Många som passade på att solbada i helgen. En del höll till uppe på toppen av Örnberget...
 
 
 
... medan andra njöt både av solen och utsikten ut över Mälaren...
 
 
 
... och någon valde bryggan och hindrade ganska egoistiskt folk från att sitta på bänken.
 
Knepigt att få kontakt med kvinnan när hon lyssnade på hög musik i sina lurar. Som tur var fanns det fler bänkar längs bryggan att vila trötta ben och lapa sol på.
 
 
Så dessa bilder kan passa bra till Marits tema "helgbilden".
 
 
Här finns en massa andra bidrag att kolla på
 
 
Även måndagens bidrag till utmaningen #blogg100, nu har jag nått nr 59/100!
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 BP:

Vilken fin ny trappa ni har fått! Gillar dessa trätrappor som ju är ganska vanliga här i Stockholm. Å vad gäller tjejen som ligger utsträckt framför bänken - ja, rent spontant tänkte jag: om hon ändå blockerar hela bänken kan hon ju lika gärna lägga sig på bänken. Men sedan slog det mig att hon troligen ramlat ner från den...
Härliga helgbilder! Å du - visst var den helgen suverän:-)

2 Hanna:

Vilka tjusiga bilder, det är så härligt att vara ute med kameran när himlen är klarblå. Kan inte låta bli att skratta lite åt sista bilden, vilken normal människa lägger sig i bikini sådär bland allt folk, det är ju inte badstranden eller säsong precis, en klipphäll hade nog varit bättre, ser komiskt ut :-)

3 elstiffo:

Men det hade ju varit möjligt at sätta sig på bänken och få en närbild av sol-kött :-). Trapp är ju en fågel också men jag tror att man sällan renoverar dem...

4 Anitas Malta:

Vilka underbara bilder !! Nu syns det verkligen att det är vår i Stockholm. Bra att de bytte ut den gamla trätrappan. Gillar trä och bryggan ser härligt inbjudande ut att gå på eller slå sig ner på en av bänkarna. Här byggs det sällan i trä med tanke på att det inte finns så många träd kvar på ön. Ja, tjejen i bikini har tydligt intagit sin plats. Kanske lite själviskt men förmodligen helt
omedvetet. Vissa människor ju tänker inte alls.
Gillar bilden med den handskrivna skylten för där finns det ju även en björk !! Älskar björkar som lyser med sin frånvaro här på Malta. Nu har de väl slagit ut också hoppas jag. Ha en skön tisdag i vårvärmen !!

5 Anitas Malta:

...blev visst lite konstig svenska här och där i min kommentar men så blir det lätt när man är ivrig och vill skriva något snabbt ;-)

6 Violen på Brandholmen:

Bästa tänkbara sysselsättning en vacker vårhelg, strosa runt med kameran och fotografera!

7 Scaniatjejen:

Ser ut som en riktigt härlig promenad! Så skönt att ni fått en ny trappa och jag gillar verkligen bryggan/trägången med bänkarna. Verkligen inte så smart av kvinnan att lägga sig precis där men en del tänker sig inte för. Tur att du hittade en annan bänk för det såg ut som ett bra ställe för att vila en stund.=)

8 Anni:

Men vilket ställe att lägga sig på! Då vill man ha ett litet glassätande barn som utan att tveka sätter sig på bänken och kanske spiller lite kallt ner på hennes mage ...
He he, där var jag inte snäll!
Ikväll sitter jag och lyssnar på de stora regndropparna och har nästan svårt att minnas den fantastiska helgen. Tack för påminnelsen!

9 Ullis:

Ha ha! Den där tjejen framför bänken alltså. Som att ställa handväskan på ett eget säte när bussen är full...
Härliga bilder, hur som helst.

10 Nett:

Bra med en ny trappa, det såg ut att behövas. Solande har man sett på flera håll de senaste dagarna, det har varit sommarvärme. Idag är det dock kallare. Ha en fin helg!

Kommentera här: