Rymlig


Ja, vad kan man säga om vårt land?
 
 
Nu under påskhelgen var det riktigt varmt och skönt väder. Plötsligt kändes det sommar redan i april.


Så klart en massa olika saker! En sak är att visst finns det plats, så rymlig kan beskriva Sverige. Rymlig är också temat denna tisdag.

För allt beror på hur vi ser på saken. Med tanke på Indiens över en miljard människor så är Indien inte alls lika rymligt som det är här uppe i Norden. Jag återkommer till Indien i ett annat inlägg snart, där sker något viktigt.

Även parker i Stockholm kan vara rymliga. Men just nu, när de japanska körsbärsträden blommar i Kungsträdgården så känns det nästan trångt där. Många vill passera det vackert rosa havet!
 
Körsbärsblommans dag 2014 firades nu i helgen!
 
 
Många vill fånga blomningen på bild, en del har riktiga kameror andra knäpper bilder på körsbärsträden med mobilen.
 
Spelar ingen roll att "Kungsan" fylls av många som nåtts av nyheten att körsbärsträden blommar för fullt. Detta vårtecken mitt i Stockholm är härligt att se. Passerade förbi nu i helgen, som så många andra...
 

 
Får passa som mitt bidrag, här hittar du flera
 
 
 
 
Det gäller att passa på, snart är blomningen över! Så kan du passera förbi gör det!
 
 
 
 
Men även några vitsippor i en skogsbacke kan värma ett förortshjärta. Men inga blommor att ta hem, även om några rymliga små vaser väntar på vårblommor, vitsippor vissnar så lätt.
 
 
Dessa vitsippor hamnade i kamerans minneskort under en promenad under påskhelgen.
 
 
 
 
Ännu en nygräddad våffla slank ner i magen under fikat.
 
Det gäller att ha en rymlig mage när det gräddas våfflor! Tycker det både doftar och smakar mera. Nu under påskhelgen blev det till att värma våffeljärnet till en fika. ;-)
 
 
 
Vet inte om du gillar Mumin. Själv tycker jag mycket om Tove Janssons figurer.
 
Kan tipsa om att du kan vara med och delta i en utlottning av en fin spate, kolla mer härl
 
Senast 1 maj vill Carita ha en kommentar från dig om du vill vara med i utlottningen.
 
 
Här ser du den fina "slickepotten" som kan bli din.
 
 
Blev flera teman i samma blogginlägg,
jag tar ett till, nämligen #blogg100.
 
 
 
 
Nu har jag nått bidrag nummer 53, så bara 47 kvar i utmaningen!
 
 
• Kategori: tisdagstema fotoTaggar: #blogg100, Kungsträdgården, helgbilden, vitsippor, våffla, Örnberget; • Kommentarer (16)
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Vad som är rymligt är helt klart en definitionsfråga och jag håller med om att Sverige oftast är rymligare än Indien! Det beror helt på var man är! När jag ser bilderna med de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården skulle jag gärna trängas där en stund!

2 Scaniatjejen:

Håller med, Sverige är ett rymligt land och det är skönt att ha gott om plats! Så otroligt vackert med körsbärsblomningen, förstår att människor samlas för att uppleva och fota.=)

3 Freja:

Vårt land är verkligen rymligt, det syns i flera bidrag i den här utmaningen! Så läckert det andra fotot på körsbärsblomningen är, blommorna blir som ett fantastiskt vackert tak över alla människorna!

4 Mia Ahlstrand:

Vilka härliga bilder! Ja gillar verkligen vårt rymliga avlånga land med stora skogar och karga berghällar. Men en tur till Kungsan under körsbärsblomningen är ju inte helt fel även om man får trängas rejält :)

5 Eva Trillian:

Jo, det finns gott om plats i vårt avlånga land :) Härligt och fritt att ströva omkring i!
Det är fantastiskt vackert när körsbärsträden blommar.
Våffla? Mums så gott .... det var en bra idé till helgen det!
2003 slutade de göra folka i Brasilien och mexiko. Inte så länge sedan ... eller, jo det är det väl. Tiden går fort ;)

6 Anitas Malta:

Så fint du fångat blomningen i Kungsträdgården !! Skulle väldigt gärna passera det vackert rosa havet men det är väl över i maj nästa gång det är dags att ta flyget "hem". Men.. då har iallafall björkarna slagit ut liksom mycket annat i vårt avlånga fina och rymliga land. Vitsippor och våfflor kan värma hjärtat även hos en utflyttad svensk ;-) Önskar dig en skön fortsatt vecka !!

7 Carita Liljendahl:

Kul att du länkade till min blogg - tack för det!
Mumin är ju så härlig - man kan väl inte låta bli att gilla honom? :-)

8 llh:

Ja visst har vi det rymligt :) Kungsans sakura - körsbärsblomning är en riktig folkfest och just nu är stora delar av Närkes backar helt vita av blommande sippor. Mums den våfflan såg läcker och rymlig ut. Det finns plats för mycket mer vispgrädde på den ;)
PS Muminfigurerna måste man tycka om!

9 BP:

Så du har också varit i Kungsan:-) Tyckte det var roligt att du också la märke till de olika sätten bilderna togs. Det gjorde jag ju också i mitt inlääg.
Å jag älskar Mumin. Fick Mumin av Rantamor och kan står så fint mitt i min novemberkaktus. Ska kolla tävlingen. Debutsky http://debutsky.wordpress.com/ ligger också ute med en Mumin tävling. Kolla!

10 BP:

Oooops, nu blev det ju helt fel... Det var ju Carita som lottar ut just den Mumin saken. Ja, ja, man är ju gaggig vid det här laget...

Svar: Hm, så bra, du noterade det småroliga misstaget. Precis, det är Carita som har utlottningen!Ja dessa rosa blommor gör något med min kropp. Det är kanske mina feminina drag som blir starkare under alla rosa blommor?! ;-)
Erik

11 Hanna:

Härliga bilder. Körsbärsträden är det bästa på hela våren, så himla fina, tyvärr blommar de ju inte så länge. Det har verkligen varit varmt och skönt i helgen, det har varit kul att se allt folk som hittar ut ur sina stugor för lapa lite sol.

12 Anni:

Jag hann precis förbi Kungsan till de sista solstrålarna i går kväll. Det är något magiskt med det där rosa havet/taket. Och med alla människor under det!
Vilka härliga bilder du bjuder på, men så var ju helgen verkligen ljuvlig också!

Hos mig tittade du in på två olika helger, det var därför du fick så mycket helgbilder - du hade inte hamnmat "fel" ;-)

13 Klimakteriehäxan:

En fin helg som rymde det mesta!

14 Marit Johansson:

Vackra foton från kungsträdgården. Visst är det så att i jämförelse med Indien så finns det väldigt gott om plats här i norden. Men om du vill ha riktigt rymligt så ska du komma upp till Arjeplog :)
Jo du har helt rätt ang. min helgbild, den är tagen i Arjeplog, jag bor ju 23 mil därifrån men tillbringar nästan all ledighet där uppe!

Svar: Arjeplog är väl som granngårds här nere i nollåtta-land? Har varit där uppe ett par somrar och hälsat på en bonde som bor och livnär sig på sitt jordbruk. Han brukar drakflyga med ett par kompisar när han ibland lyckas få lite fritid.
Erik

15 paula i pörtet:

Ja nog bor vi allt i en rymlig del av världen, och jag är mycket nöjd och glad över det, kan känna närmast panik när jag ser trängseln som råder i övriga delar av vårt jordklot.
Igår och idag har jag gått många promenader med dottern och våra hundar och inte stött på en enda människa! Det kan man kalla rymligt, eller kusligt...

16 Monica o Jacob:

Härligt här har du bakat ihop många utmaningar;-)
Har inte varit in till Kungsan i år, ont om tid med liten vovve i huset visst är det vackert.
Här runt Stockholm börjar det bli ont om rymlighet tycker jag, här ute förtätar dom så det är nog snart dags att flytta på sej. Fast om man jämför med Indien ligger vi i lä;-)
Slickepotten var ju jättesöt
Ha en skön helg

Kommentera här: