Runt

 
Dags för Susannes fönstertema, denna gång har hon valt ett runt fönster åt oss. Jag ser att Susanne kör sitt fönstertema för 264:e gången, detta fototema har hållit på ett bra tag!

Det får bli en kanske lite vitsig nödlösning på veckans fönster denna gång.
 


 
 
Liten förklaring till min fönsterbild kanske är på sin plats.
Det finns två olika lösningar på fönstertemat runt. I alla fall så som jag ser på uppgiften.
De syns båda två i min fönsterbild. ;-)
Du ser runt hörnet in på Götgatsbacken. Det är här som Götgatan planar ut en bit åt vänster, söderut, innan den sedan går ner mot Medborgarplatsen.
Som du säkert märker går det faktiskt att se igenom hörnfönstren, så här kan man verkligen se runt hörnet in på Götgatan.
Kan nämna att tvärs över gatan, i det låga rödbruna tvåvåningshuset bor/bodde (i alla fall för några år sedan) Skansenakvariets chef Jonas Wahlström på övre våningsplanet. Samma Jonas som gör reklam för någon ögonoperation på reklamkanalerna i tv:n just nu. Kan tänka mig att han bor kvar i det fina, gamla kulturhuset.
Butiken med de olikfärgade lysrören i skyltningen var i många år en välsorterad affär fylld bara med olika lamparmaturer. Det lyste verkligen i den hörnan förr. Så det kan passa riktigt bra med denna ljusskyltning som de nu har i butiken Monki.
 
Kanske inte runt hela fönstret, men längs övre kanten på skyltfönstret går en vacker "bård" med vinrankor. En ovanlig utsmyckning, men riktigt vacker tycker jag. Vet inte vad som fanns i lokalerna före lampaffären. Med tanke på vinrankan, kan där ha legat en restaurang för länge sedan, måntro?
 
Det är för övrigt Hökens Gata, som kommer ner från Mosebacke torg, som jag står på när jag tar fotot.
Sedan antar jag att du själv ser vad för runt som syns i fönstret, i flera upplagor så det behöver jag knappast skriva eller hur?
Kände för att sprida lite kunskap om en del av Södermalm, så du kan, om du vill, klicka fram lite blandad information på några ställen i texten.
 
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Pysselfarmor:

Känner igen allt det du beskriver för detta är ju mina "jobbarkvarter" - ja en bit ifrån, men jag går där ofta. Jag har dessutom för mig att när man går Stadsmuseets vandring Stieg Larssons Millenniumvandring så "tänker de sig" att det var i kontoret där ovanpå Monki som tidskriften Millennium hade sitt kontor (om jag inte kommer ihåg helt galet). Jag var med bland deras första vandringar och nu ser jag på Stadsmuseets hemsida att det är ca 50 000 personer som gått denna vandring.
Ha en skön påsk när den anländer!

Svar: För en del år sedan tror jag att tidningen ETC hade övervåningen ovanför Monki som sin redaktionslokal, så varför inte även Milleniums red. Tidningen ETC flyttade senare till Södra Stationsområdet, var de håller hus numera vet jag inte.
Erik

2 BP:

Minns lampaffären, älskade den. Monki låter ju precis som "monkey" och, ja...

Himla kul med en "Semlan-vandring" runt söder, mera sådant, tack:-)

Svar: Kul att du också minns den fina lampaffären. Har du någon aning om min tanke med den där vinrankan (antar att det är det) kan stämma, att det varit en restaurang där ännu tidigare!?
Erik

3 Violen på Brandholmen:

Inte för att jag känner igen mig men jag har med stor behållning studerat din bild och fått mig en del till livs genom din text! Jag säger som BP mera sådant, tack!

4 Klimakteriehäxan:

Ja Erik vad vore världen utan "nödlösningar"? :-D

5 Hanna:

Haha, gillar din förklaring till bilden och det är kul att följa med i bilden och se det du förklarar ;-) Det är så längesedan jag var i Stockholm nu och ännu längre sedan som jag var på söder, så mycket har förändrats. Har tänkt att sticka upp ensam över dagen vid något tillfälle, bara jag och kameran. Finns mycket fint att fota om vädret tillåter.

6 Kicki:

Här kunde man dröja sig kvar lite längre!:) Bra och finurlig tolkning på veckans fönster!

7 larans:

Tala om helgardering för motivering till tolkningen av runt fönster. Fantastiskt och riktigt fyndigt...dessutom snackar du ju runt en hel del i texten också! :-)
Kul att få lite Stockholmsguidning samtidigt!

8 Kicki:

Svar: Det låter som vi bodde där länge...i Rom alltså, men det var en vecka i höstas och vi hade hitta en lägenhet ganska nära Colosseum! Det var en toppenvecka!

9 Leena:

Åh, en så bra förklaring till oss som inte känner till fönstret. Då blir det ju runt förstås.

10 Freja:

Massor av varianter av runt i din bild, lösning på temat i kubik!

Kommentera här: