Åtskilda

 
 

Ett gäng a-lagare sitter lite åtskilda från andra och ser folkmyllret vid Tvärbanans hållplats Liljeholmen.


Passar på att visa upp lite från den svenska vardagen nu när fototemat är åtskild.
Inne på Liljeholmstorget kan dessa a-lagare inte längre vara, då kommer polisen och motar bort dem. Det har jag själv sett ske vid ett tillfälle. Samma sak verkar ske inne i gallerian.
Bakom detta torg, nere vid sjön Trekanten brukade dessa a-lagare hålla hus. Det finns några parkbänkar nära vattnet där de ofta satt förr. Men där får de inte heller vara kvar. För alldeles i närheten finns en fin lekpark, så då passar det tydligen inte att de sitter där heller.
Numera håller a-lagarna ofta till på den här platsen. Det finns ett varmluftsuttag precis där de sitter, så småruggiga dagar är det säkert skönt just där. Ett annat populärt ställe för denna grupp människor är uppe på Nybohov, dit kommer man med en lång hissbana. Där har de ett par bänkar med utsikt över staden där de brukar slå sig ner.
 
Fortfarande har de nära till Systembolaget, som ligger i källarplanet (tunnelbaneplanet) på Liljeholmstorgets Galleria. Skulle de råka bli sugna på något ätbart så finns det också fyra olika mataffärer i Liljeholmen. Där finns Konsum, butikkedjan Lidl, Willys Hemma och ICA Kvantum som är störst av de fyra. Willy's ligger vägg i vägg med Systembolagets lokaler. Men Konsum ligger närmast gruppens nuvarande plats.
 
Sedan finns där otaliga små matställen i Gallerian och även puben O'Learys och på Liljeholmstorget finns även ett McDonalds och ett gatukök, Liljeholmens grill som får vara kvar på torget efter namnlistor, protester mm.
 
 
Här syns det bättre hur nära Liljeholmstorget "a-lagsgubbarna" brukar samlas.
 
 
Vardagsfotot är mitt bidrag till åtskild som är Birgittas onsdagstema.
 
 
Detta är också mitt bidrag nr 61/100 till utmaningen #blogg100. Nu bara 39 bloggbidrag kvar!
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Anneli - A'la Foto:

Ja, det där är svårt! Var ska de få vara? Jag tycker själv det är jättejobbigt med a-lagarna som sitter i trapphusen i våra parkeringshus här i stan! Fin tolkning dock! :)

Ha en fin Valborg!

2 Violen på Brandholmen:

Intressant tolkning! A-laget är nog inte välkommet någonstans så vart ska de egentligen ta vägen!

3 Hanna:

Ja du, när de gäller "the a-team" är jag kluven. Klart de ska få hålla till på allmän plats precis som alla andra, samtidigt som de har en tendens att föra ett förskräckligt oväsen och skräpa ned. Det är tragiskt att de överhuvudtaget har hamnat i den situationen de är i, men den diskussionen kräver ett helt annat forum. Önskar dig en fin Valborg!

Svar: Tack detsamma. Hoppas du hittar några bra fotomotiv nu under helgen.
Erik

4 Marit Johansson:

Tycker synd om dem.. här får ni vara men inte där. Känns inte helt rätt att de körs iväg från allmänna platser. Men jag är också kluven precis som Hanna skriver.
Jo nog ska jag iväg och kika på majbrasan ikväll, vi ska också göra upp en eld här ute på gården och grilla korv. Det ska bli mysigt :)

5 Monica o Jacob:

A-laget i Solna Centrum var riktigt trevliga, visst skränade dom ibland men mej störde dom inte.
Värre är dessa pulver och knarknissar där får man passa sej, dom ger verkligen Bröderna Grus ett ansikte.
Ha en riktigt skön Valborg

6 Malys Krok:

Huffda... et sted må de jo få være, stakkars
Er litt vanskelig det der. Din tolkning har litt mer alvor over seg, noe en trenger å bli minnet om.
-Margit-

Svar: Fast jag tror att det är bra att vi blir påminda ibland.Tack för din kommentar.
Erik

7 Stare Ström:

Ja, tala om att vara avskilda!Udda tolkning av temat- alltid trevligt när det är så.

8 Mormor:

De får snart ikke være noen steder. Det er litt ille synes jeg. For de har sine liv å leve, disse også.
Takk for et gløtt inn til svensk hverdagsliv.
Ha en deilig kveld :)

9 Marja:

Ja, grupper med a-lagare finns på alla ställen... Här i Umeå sitter de i busskurarna på Vasaplan, där lokalbussarna utgår. Trots att de sitter mitt bland alla bussresenärerna är de åtskilda, för det blir ju lätt att man inte låtsas se dem. Vad gör man?
Fin tolkning av temat!

10 BP:

Personligen har jag ingenting emot A-lagare. De muckar inte gräl, är trevliga och har en fantastisk sammanhållning sinsemellan faktiskt. Å de verkar ha roligt dessutom. Vi hade ett gäng på A-berget nära Roslagsbanans station Täby Centrum, men i år har jag heller inte sett dom än.
Har aldrig varit rädd för killarna/tjejerna. Däremot skrämde en drogpåverkad kille vettet ur mig en gång.

Svar: Jag ser inte heller något negativt med dessa ofta alkoholpåverkade personer. Faktiskt var två alkoholister de enda som brydde sig om mig när jag blev påkörd när jag gick över gatan i en korsning och flög genom luften innan jag for i backen. När jag vaknade till stod de två a-lagarna där och frågade hur jag mådde. En massa andra gående på Folkungagatan stod bara och stirrade och såg ut som fågelholkar.
Men lite hjälp fick jag av dessa två. Nämnas ska kanske att i närheten ligger ett Systembolag, men också en större matbutik. De två hängde säkert i närheten av bolaget, men de brydde sig. Men ingen annan medmänniska brydda sig om mitt öde.
Dagen efter såg jag nästan ut som en blå avatar, väldigt mycket blåmärken och ont lite överallt men konstigt nog inget brutet. Bilföraren smet från olyckan den fega uslingen. Ingen kom fram och sa sig ha registreringsnumret på bilen som smet, tyvärr. Jag själv var mest vimmelkantig, tänkte inte på mycket just då utom att jag var glad att leva. Som tur var låg min arbetsplats, Posten precis i närheten.
Ja, några sneda ryggkotor fick jag och sjukskriven var jag ett tag.
Länge efter olyckan hoppade jag till när bilar tutade eller bromsade in tvärt så det skrek i däcken.
Så kan det också gå. Men de där två a-lagarna som böjde sig ner och brydde sig om mig och hur jag mådde sänder jag en tanke då och då.
Erik

11 Freja:

Spännande tolkning, och visst är det så, missbrukare är utstötta ur samhället på många sätt.

12 Veiken:

Fy så eländigt vissa har det i vårt samhälle! Dom är verkligen åtskilda från samhället. Bra jobbat med temat.
Svar: Jag är inte i Thailand just nu, men vi har lägenhet där som vi hyr ut när vi inte är där själva och ja, jag blandar alltid peppar på det viset. Jag tycker att det blir godare så.....

13 Anni:

Dina bilder får en djupare betydelse när jag läser ditt svar till BP. Hjälp kan onekligen komma från det mest oväntade håll och fy så beklämd jag blir av den tysta allmänheten som inget sade.

I Vällingby centrum hade a-lagarna också sin självklara plats, vet inte om de sitter där än, men det kändes i hjärtat när jag såg en gammal parallellklasskamrat från gymnasiet sitta där.

Svar: Tror att varje centrum har sin a-grupp, om där bara finns ett apotek "Röda näsan".
Erik

14 Anni:

Jo just det, jag skulle ju skriva om konditorier. Kom av mig av allvaret i din text. Kika in i min matblogg, även om det första smultronstället har en jättemuffins så följer några bra stockholmsställen därefter. Och tänk att Fåfängan har jag kvar att besöka ...
http://dubbelhakorna.blogspot.se/search/label/smultronst%C3%A4llen

Svar: Dina fina bilder från Kungstornets nu stängda kondis gillar jag mycket. Ska ta en titt bland dubbelhakorna. ;-)
Erik

15 elstiffo:

En originell utgångspunkt för att beskriva omgivningarna. Synd att du inte jobbar som journalist.

Svar: Tack!
Erik

16 Anemonen:

Tack för en fin beskrivning från din stad. Inte lätt att tillhöra samhällets utanförskap. Hur det har blivit så är inte gott att veta, men härbärgen behövs.

17 B i r g i t t a:

Intressant och tänkvärd tolkning som jag gillar. Själv funderar jag mycket omkring hur vi människor agerar i olika situationer gentemot varandra.
Erik tack för dina rara kommentarer. Alla kommentarer har värmt särskilt denna perioden och jag hoppas snart vara på G igen :)

18 Pysselfarmor:

Jag är väldigt kluven till A-lagare - javisst måste de få hålla till någonstans också, men jag har inga bra erfarenheter av varken A-lagare eller alkoholmissbruk. Det är en lång och svår diskussion man kunde ha kring detta, men det hjälper ju dem ingenstans i livet. De behöver absolut vård av bästa sorten, men de själva måste vilja komma bort från eländet.

Kommentera här: