Tågtur

 
 
 
En oväntad "tågresa" ner mot hamnen i Visby.
 

Numera finns det inget kvar av SJ:s spårbundna tågtrafik på Gotland. Men det har funnits järnväg på Gotland och en liten del av den smalspåriga järnvägen håller föreningen "Gotlandståget" liv i i Dalhem och där kan man åka ångtåg främst på sommaren, se mer info här.
 
Men i Visby åker ett slags tåg runt på gatorna under sommaren, passerar hamnen och färjeterminalen och åker upp in i den gamla Hansastaden. Populärt kanske främst bland barnen och även andra med barnasinnet kvar.
 
Fönsterlöst är det i vagnarna, med rörliga fönster finns framme kring tågchauffören. Han behöver inte elda i någon ångpanna längre (det franska ordet chauffeur betyder eldare eller mer allmänt person som framför motordrivet fordon) och tveksamt är det om han kan kallas lokförare. 
 
  
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 larans:

Underbart! Sådana här tåg älskar vi att åka runt i vart vi än kommer. Så vi har väl barnasinnet kvar. Veckans mysigaste tolkning av temat rörlig fönster.

2 Jah Hollis:

Fin variant på veckans fönstertema. Ett liknande rundturståg finns sommartid i Ystad och det kallas passande nog Lilla tåget.

3 Freja:

Ett charmigt rörligt fönster!

4 Klimakteriehäxan:

Man kan se att ett sånt fönsterlöst fordon kräver att passagerarna klär på sej ordentligt när (förmodligen) både fordon och luft rör på sig!

5 Linnéa:

Charmigt fönster som Freja skrev. Kul att du kommer tillbaka igen! Saknar dig o dina inlägg, kommentarer och bara så!

6 Susanne Hultman:

Sådana tåg hör sommaren till. Har åkt italienska småtåg ett par gånger med mina pojkar på olika semesterorter, men aldrig i Sverige.

7 Erik Semlan:

Tack för kommentarerna.
Just det här tåget var chartrat men det fanns plats kvar att få följa med. :-)
Onekligen smidigt sätt att nå hamnen.

Kommentera här: