Raserat


Denna vecka har Susanne valt ett raserat fönster som tema. Undrar hur det är,  är ett raserat fönster alltid också ett trasigt?

Frågor, frågor!
(Se även under bilden.)
 
Efter en eld nyligen i Chicago såg det ut så här, kolla mer på hemsidan och bilderna på is och (av eld) "raserat hus"!
 
Ja visst, fönster var det... kanske kan detta foto på när delar av ytterväggens skyddande "skal" plötsligt rasat duga till veckans fönstertema? Undrar vad som fick putsen att rasa ner från väggen?
 
 
 
 
Undrar hur mycket en nyputsad vägg skyddar mot kylan, jämfört med den nakna väggytan här på bilden ovan? Kanske är det bara en estetisk putsning, som gör väggen lite snyggare jämfört med de trista, gråa byggblocken!? Eller skapar putsen även ett värmande skal, ett skydd mot fukt och kyla?
 
 
 
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Wow, kollade in din länk, i allt det tråkiga med en eldsvåda blev ju byggnaden jättefin i allt fryst vatten och skum, ser nästan ut som en tårta med en massa glasyr på. Otroliga bilder.

Det där med nedfallen puts ser man lite varstans, kanske ett resultat av dåligt underarbete. Det kan se både charmigt och tråkigt ut, beroende på byggnadens ålder.

2 Stare Ström:

Bra tolkning!
Kollade in din länk. Helt otroligt! Det jobbet vill jag inte ha!

3 Carl-Axel:

Putsrolig tolkning av veckans tema.

4 Susanne:

Skulle tro att putsen på en tegelfasad gör att väggen blir mer hållbar. Ytan blir ju jämn och tät. Förutsatt att man putsar fasaden med passande materiel och inte slarvar, som här i din bild. Tegel kan väl röra på sig och fogarna är nog inte så väldigt starka som putsen. Det är i alla fall min gissning. :)

5 Anita - Malta:

Vilken mysig liten uteplats var det första jag tänkte men vid närmare eftertanke ser den något intryckt ut där i hörnet. Tror inte jag skulle njuta så mycket av att sitta där men kanske i brist på annat då ;-) Konstigt att fasaden plötsligt lossnat. Förmodligen som Hanna tror beror det på dåligt underarbete eller fukt som trängt in. Tror inte att den har annan funktion än rent estetisk. Just det. Veckans fönster och raserat var det ju och det har du ju lyckats förmedla perfekt med ditt foto. Även om det inte syns några raserade fönster så är det ju ganska raserat runtom. Kikade på din länk. Helt otroligt imponerande bilder !! Tack för att du visade oss andra. Det här hade jag helt missat annars. Helt makalöst och vilka fantastiska människor som klarar av att jobba i den branschen. Tur att de finns. Önskar dig en fortsatt trevlig helg från Malta 12 grader + Brrr... ;-)

6 Pumita:

Helt klart godkänt! Men kanske inte så kul för de boende... tur att det finns hjälp att få. Funderar också om det verkligen lönar sig att bygga billigt och snabbt och sedan lappa och laga efter några år. Inte så smart med min logik iaf. :)

7 larans:

intressanta frågeställning till intressant bild.
Tack för reflektionerna om Taschelen. Håller med, konstnärskvarteren flyttar onekligen runt i Berlin, åtminstonde de mer bohemiska och unga.

8 Jah Hollis:

Höll på att missa ditt bidrag. Kommentarerna hos Susanne fylls på uppåt och jag tittade bara längs nere först. Någon funktion har väl putsen på ett hus, förutom att det ju blir snyggare. Å andra sidan har ju gamla tegelhus ingen puts.
En av bilderna från Chicago såg jag i Sydsvenskan nu i helgen. Nummer 11 var det väl med isbelagd bil och isbelagda grejor bredvid. Snyggt.

9 Anna :

Jisses här har det rasat av kan man säga..så tråkigt för fastighetsägaren..men perfekt för dig :)

Kommentera här: