Optimistiskt


Lite lokal information denna gång. Hoppas att den nya och billigare mataffären Netto på Hägerstensvägen får vara kvar och utvecklas till ett bra alternativ till Konsum och ICA i närförorten Aspudden. Mataffären Willy:s fanns i lokalen tidigare, men flyttade till Liljeholmen och lokalen gapade sedan tom under lång tid. Men nu har matkedjan Netto tagit över och öppnat en butik i lokalen. Susanne har fått veckans fönstertema optimistiskt från "fönsterbloggaren" Jah Hollis denna gång. Etableringen av en lågpriskedja i området kanske har en positiv inverkan på de över lag höga matpriserna i området, man kanske kan se lite optimistiskt på framtiden?
 
 
Vårsoligt utanför butiken.
 
Matbutiken Netto har tagit över flera sidoutrymmen, några mindre affärslokaler har försvunnit och är del i den nya, större lokalen. Betydligt större än den var tidigare när Systembolaget hade en butik där och senare som Willy:s matbutik. Dessa bägge verksamheter återfinns numera i Liljeholmens galleria, där de faktiskt är grannar i gallerian.
 

 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Jah Hollis:

Mina ögon föll först på Trisslottsreklamen utanför butiken. Det är optimistisk, att tro att man ska bli rik på trisslotter. Netto kommer ju från Danmark och vi har sedan länge en radda Nettobutiker i Malmö. Jag vet inte om de är bättre än de etablerade, jag håller mig till Konsum och Hemköp av gammal vana.

2 Violen på Brandholmen:

Jag såg också först Trisslottreklamen! Visst kan man vara optimistisk och hoppas på vinst men.... Sedan är jag en glädjedödare när det gäller Netto. Här i Nyköping har de lagt ner butiken, den hade ett alldeles hopplöst läge. Varorna var av skiftande kvalitet, ibland mycket bra, ibland riktigt dåliga. Hoppas det går bättre hos dig!

3 Olle:

Härligt att se att trakten inte dör ut. Varande numer Flen-bo så vistas jag ju bara 1-3 nätter i environgerna. Här är det ett fantastiskt landskap som triggar mitt kameraöga och känsla. Ni är så hjärtligt välkomna

4 Anita - Malta:

Det var ju en riktigt bra tolkning av temat optimistiskt. Man hoppas ju alltid att förändringar ska leda till det bättre.

5 larans:

Bra bild till temat och den väcker tmnkar till olika tolkningar av optimism. Visst är det viktigt att försöka se det positiva/optimistiska i vardagen!

6 larans:

Länken till mitt optimistiska inlägg blev visst fel, det var så här jag tänkte: http://larans.aminus3.com/image/2013-04-26.html

7 Susanne:

Det jag ser är att Triss och Netto har samma färger. Netto har vi två stycken av här i Eslöv och jag har någon enstaka gång handlat på en av dem, men det blir oftast den närmaste butiken, dvs. coop.

Trisskylten ser jag som mer optimistisk än Netto. :)

8 Stare Ström:

Jag har en netto som närbutik. Optimist, som jag är, så tror jag att den blir mycket bättre hos dig! :-)

9 Linnéa:

Hmm, ja det vore bra om butiken blev bra. Skönt att du är optimist. Vårt Konsum rosar inte marknaden precis. Så om du är glad så blir ju fönstret ett riktigt optimistiskt fönster. Kul, med lokala bilder särskilt då Jah valt tema.
Ha en bra helg du också hälsa!

10 Hanna:

Bra med lite konkurrens. Tycker att Netto kan ha en del spännande prylar som nödvändigtvis inte är matvaror. Tror inte att det finns något Netto i Örebro, vet inte om det funnits överhuvudtaget. Hellre Netto än Lidl i alla fall, som jag inte ger mycket för.

11 Kakan:

Bra bild på temat...
Vårkram Kakan

12 Pysselfarmor:

Det är alltid bra med konkurrens, men det verkar tyvärr som att det snart är bara de stora kedjorna kvar.

13 Anni:

Så Netto har etablerat sig i Stockholm igen, det gick ju inte så bra härom året. Får se om det går bättre denna gång. På Netto i Danmark säljs ett av mina favoritviner, det brukar jag bunkra när jag passerar landet.
Ser med optimism fram emot att nysatsningen går bra!

Kommentera här: