Gissa temat


Fototrissen denna gång är ett roligt tema som förekommit tidigare, "gissa temat" är det denna vecka.
Inte helt enkelt, men jag vill ändå göra ett försök.
Dessa tre bilder hör på sitt sätt ihop, du märker kanske vad som förenar dem, vad som är temat?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helt klart är de alla tre olika, men de hör också ihop. Inser att det faktiskt finns flera svar, nåja jag har tänkt på en sak, ett tema när jag valt dessa foton. :-)
 

Kanske inte så svårt att lista ut temat? Så här får det hur som helst bli denna gång.
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Erik Semlan:

Kanske ska avslöja temat?
Jag var först inne på byggnader, ett tema jag missade för ett par veckor sedan.
Men det är skyltar jag tänkt mig som tema denna gång.
Jag brukar även bidra med en bild till "Skyltsöndag", här blev det flera skyltar denna söndag. :-)

2 Violen på Brandholmen:

Kan det vara skyltar? Min fantasi vilar tydligen så här på morgonkvisten men jag kommer bara fram till skyltar och kommers.
Önskar dig en trevlig söndag!

3 Anna Filipendula Rudbeckia:

Ja men du det var inte helt lätt..men jag stannar kvar i Visby..för där trivs jag så galet bra. :)

4 Jah Hollis:

Min första tanke var ju att det är skyltar av olika slag på byggnaderna på bilderna. Och så var det ju. :-)

5 Marja:

Klart och tydligt skyltar.:)

6 Maria Lundmark Hällsten:

Byggnader var min första tanke, men jag tror att det är fler än du, som skulle kunna ha fler svar än ett, till sina röda trådar :)

7 Anemonen:

Bra och lite klurigt var det här. Jag fick fundera en stund. Nåväl jag misstänkte att det kunde vara skyltar så jag kikade och det stämde bra det. Jag blev lite konfunderad av bild ett. Det var den som ställde till det för mig.

8 jonna d:

Skyltar blir min gissning.
Fint fotat.
//jonna d

9 Linnéa:

Reklamskyltar tänkte jag trots att den lilla Visbyskylten är liten o väldigt diskret!

Ha en god vecka!

10 Rantamor:

Om jag ser på bild nummero två så gissar jag trafik-kaos....
trean då tänkte jag lite hockey...
den glider in...
och ettan tänkte jag...
övergiven...
inget var rätt och ditt tänk var så klockrent, skyltsöndag var kanonbra.

Ha en trevlig fortsatt skyltsöndag.

11 Rantamor:

Skulle åxå skriva att, här toksnöar det så det ÄR inte långt borta för en skyltsöndag !!!

Svar: Ha ha, vitsigt. Det har fallit en del snö här med, men den smälter tursamt bort lika fort! Blir lite blött på marken.
Erik

12 Hanna:

Många skyltar du fångat i en enda triss/skyltsöndag ;0) Byggnaden i mitten känner jag igen, måste vara korsningen Kungsgatan/Sveavägen. Pysslare som jag är brukar jag alltid göra ett besök på Panduro Hobby när jag besöker huvudstaden, det ligger i samma hus fast längre ned på gatan, vid tornen. Jag valde att inte vara med i trissen i dag, orkade helt enkelt inte knåpa ihop något. Ha det gott!

13 Eva Trillian:

Först tänkte jag skyltar, sen byggnader ... men så klickade jag för att kommentera och såg svaret :) Man ska alltid gå på s in intuition :)

14 Mormor:

Luringen
Det var bygninger jeg tenkte på, men så feil kan man ta.
Ha en fin dag :)

http://www.starbear.no/mormor/2013/04/07/fototriss-del-214-gissa-temat/

15 Anita A:

Visst är det skyltar som är den gemensamma nämnaren i dina bilder!

16 Mia Ahlstrand:

Efter att bara ha sett första bilden trodde jag det skulle bli tak, men sen blev skyltar ganska uppenbart.

17 Della / Var Dag ett Äventyr:

Skyltar på byggnader, säger jag utan att läsa kommentarerna. Nu ska jag läsa dem.

18 Misswhatsit:

Det var en klurig triss du bjöd på. Jag var inne på affärsverksamhet eller byggnader som en del andra här ovan, men skyltar är ju helt klockrent.

19 Anita - Malta:

Skyltar !!!! Tänkte på det innan jag kikade på svaret. Jippie !! Har sett ganska så många teman nu under eftermidagen så jag börjar känna mig lite vimsig. Men visst är det ett kul tema. Har inte varit med förr där man får skapa temat själv. Nu fick du ju ett passande inlägg till Skyltsöndag också ;-) Javisst ja... skulle ju leta skyltar ! Undrar om jag hinner.. ;-) Önskar dig en skön fortsatt söndag från ett regnigt och blåsigt Malta. Mina bilder är alltså inte helt dagsfärska men nästan :-) Bye bye..

20 Anonym:

.. tack för din kommentar ! Just det. Sysselsättning var mitt tema. Inte så knepigt som hos vissa andra ;-)

21 Anita - Malta:

Ähh.. jag är den anonyma som inte menade att vara det. Glömde i min iver att fylla i raderna däruppe ;-)

22 BP:

Oj - skyltar var den röda tråden - nej, det hade jag inte gissat. Men jag kan väl säga att ettan är en suverän bild och att jag känner igen tvåan;-)

23 ormbunke:

Ja det var en del som for runt i skallen. Såg först skytteskylten men det stämde ju inte sen. Kul tänkt.
Fimpen som låg vid cigarettpaketet upptäckte jag inte förrän jag la in bilden i datorn. Blev både positivt och negativt.Ha de gott.

24 Pumita:

Jag är så enkelspårig att jag täntke på skyltar på en gång, haha. Skönt med ett tema som ligger mig varmt om hjärtat. :) Fast idag hoppar jag över, behöver lite paus... men jag ska inte dra ner skylten helt. ;)

25 Pysselfarmor:

Jag tänkte byggnader ;-)

visst var det äta/äter hos mig. Var på Skansen med ena barnbarnet i lördags.

26 Marit Johansson:

Här ser jag skyltar klart och tydligt. Gillar den översta bilden bäst!

27 Åke:

Jag tycker du bjöd på ett mycket finurligt tema :) Fint detaljerad! Första bilden var så vackert varm i solen, här började hjärnan fundera: Byggnad, fönster, tak, rött... och i andra kom det in mer än 15 skyltar också, men betydligt fler fönster :) Men inget fönster i sista ??? Svaret stod då skrivet i coop Forum 8-22! Ditt bredband: Först betalar man dyra pengar. Sedan blir man styrd av banker hur man ska handskas med pengar idag. Jag blir så upprörd när man får problem med internet så jag kan bara inte vara tyst, jag har haft 5 st uppkopplingar det senaste 5-6 åren, och jag bor på landet där Telia inte finns, mycket lågt prioriterat också. Så jag är mycket väl insatt i trubbel. Till slut sa en ärlig kille på Telia att vi kommer aldrig att bygga nät därute. Tack för ditt ärliga svar sa jag direkt. En gång när jag ringde upp min support (annan leverantör)sade jag upp mitt adsl abb på stående fot. Jag fick sån dålig ursäkt så jag kokade av ilska: Jag hatar då man inte får tydliga svar. Personer som svarar i telefon ska vara insatt. Killen höll med mig på hur irriterad man kan bli att inte komma åt sitt internet. Att bara ta emot felanmälan gång på gång vad hjälper det??? Så jag förstår lite hur du hade det i påsk. Mitt fiske i triss: Det var bara arrangerat, ja allt för fototrissens skull vill man bjuda på sig. Temat kom vid 7, så jag hoppades på mer soluppgång, tänk att få med gnistrande sol i isbitarna :) Jag bor vid havet så jag knallade bara ned på isen, gick jag 200 meter var det bra! Redskapen står packade och klara i boden. Fiska gör jag så gott som året om :)

Svar: Får säkert anledning att återkomma i ämnet "problem med internet". Du verkar ha varit med om en hel del strul med olika leverantörer. Även inom tätbebyggt område kan man råka ut för "radioskugga", det har vi märkt av. Ärliga svar är ju det man vill få när man ringer och frågar, men ofta anar man olika grader av små lögner i de svar man får via olika kundtjänster.Säkert skön avkoppling att kunna ta en stunds fiske när tid ges, låter trevligt med havet så nära. Anar att du har en del fångad fisk i frysen. :-)
Tack för dina ord.
Erik

28 Anni:

Skyltar insåg jag direkt, men det betydde ju inte att det var ditt tema - precis som du skrev fanns flera möjliga teman i bilderna.
Tänk vilka kontraster det är mellan lilla Visby skyttehall och jättekåken i korsningen Sveavägen/Kungsgatan (COOP Forum ser nog ganska likadant ut överallt)!

29 Freja:

Hus med bokstäver på? Ska kolla vad de andra gissat och om du svarat vad temat är... Härliga bilder, gillar den första bilden skarpt!

30 Elisabeth:

Jag gissar på skyltar! =)

31 Pialotta:

Skyltar, skyltning så klart under hustak :)

32 ElStiffo:

Du menar givetvis FASAD... :-)

Kommentera här: