Slottet.

 


Upplysta majestätiska fönster på slottet i Stockholm.

Väljer att visa ett kvällsfoto på Kungliga slottet med många upplysta fönster. Susanne vill att vi ska visa upp ett "majestätiskt fönster" denna vecka, det är fönster nummer 193 i ordningen.
Visserligen bor vår kung sedan många år ute på Drottningholms slott, men vår kung arbetar och utför många uppdrag från slottet. Kungahuset har en egen hemsida, där finns flera slott med. Vill du läsa mer om Kungliga slottet kan du göra det här!

 
Flera majestätiska fönsterbidrag hittar du här!


Erik

Kommentarer:

1 Rajson:

Kan väl knappt bli mer majestätiskt!?

2 Mia:

Det mest majestätiska vi kan få se här i landet *L*

3 Susanne:

Ja, vad annars skulle du kunna valt? Detta är ju de mest majestätiska fönster som finns i Stockholm. Det ser ut som om det pågår visningar där i kvällen för det lyser i många fönster.

4 larans:

Även om kungen inte bor där, eller inte ens är där och "arbetar", så är det här onekligen en majestätisk byggnad. Och ditt fina kvällsfoto framhäver verkligen det majestätiska!

Svar: Kanske hade kungen någon bjudning på slottet eftersom det lyser i många av fönstren.
Erik

5 Leena:

Hehe, mer majestätiska fönster går väl inte att hitta i Sverige ... riktigt vackert i kvällsbelysning.

6 Pumita:

Mycket vacker bild på det mest majestätiska Stockholm kan bjuda på. Gör sig bäst i kvällsljus, på dagtid är det inte alls lika imponerande, ser snarare lite grådaskig ut.

7 Hanna:

Majestätiskt indeed! Gillar att du fångat slottet i kvällsljuset, det gör det ännu mer majestätiskt och pampigt :0)

8 Anna ..tassar in..:

Vilken härlig bild på det annars så trista slottet..jag vill ha tinnar o torn på slotten..rosenrött & romantiskt du vet..:)

9 Stare Ström/Kråkvinklar:

Snygg bild på fult hus! Visst har det väldigt lite att göra med sagans alla torn och tinnar? Men fönster i mängder har det plats med.

10 Pysselfarmor:

Så där i kvällens ljus ser ju slottet riktigt vackert ut! Jag tycker det annars känns litet grått och trist - som en "kloss" ligger det där...
Har för mig att det har funnits diskussioner om att måla slottet i den färg det hade en gång i tiden...jag tror det var gult .....

Svar: Det har du rätt i, undrar vad det blev av det målningsförslaget?
Erik

Kommentera här: