Nr 197


Susanne som håller i fönstertemat låter oss välja fritt denna vecka. Det är fönster nr 197 och en för mig helt okänd kines, Mo Yan. fick årets Nobelpris i litteratur när Peter Englund offentliggjorde Svenska Akademiens beslut på torsdagen klockan ett på dagen. Det lilla bokförlaget Tranan blev mycket glada, de har översatt tre titlar av Mo Yans böcker till svenska och nu lär säkert många vilja läsa någon av hans böcker.

Nobelprisen delas senare i vinter ut inne på Konserthuset, prisutdelningen sker som alltid den 10 december. Med tanke på prisutdelningen så visar jag ett foto där man ser en del av baksidan på det blåa Konserthuset där det ligger vid Sveavägen. Finns onekligen en del fönster på Konserthuset, inget jag brukar tänka på när jag passerar förbi i kvarteren. Betydligt många fler fönster finns det i Hötorgsskrapan man ser bakom Konserthuset. På sätt och vis kan man kanske se det som ett "aktuellt fönster"?
 
 
 
 
 
 
• Kategori: FönsterTaggar: Hötorgsskraporna, Konserthuset, Stockholm, Sveavägen; • Kommentarer (10)
Erik

Kommentarer:

1 Klimakteriehäxan:

Vilken kul vinkel du hittade på Konserthuset!

2 Hanna:

Gillar kompositionen i din bild. En ordentlig stadsbild som upplevs på nära håll. Sedan är ju konserthuset av speciell karaktär med sin blå-putsade fasad. Tjusigt :0)

3 Pysselfarmor:

Verkligen "högaktuellt" fönster ;-) Ja tänk vad de där skyskraporna dominerar stadsbilden...slås av att konserthusets blå färg är snygg!

4 Susanne:

Ja, där ska jag snart gå omkring och njuta av storstan - ja, för jag gillar stora städer. Och visst känner jag igen just den vinkeln, men som du skriver, inte tänker man då på alla fönster som faktiskt finns på konserthuset.

5 Ninnie:

Mycket bra bild, där du fångat fönster i olika stilar. Fint!

6 Cecilia Artista:

Härlig bild på så många olika slags fönster!
Ja, den vyn har man ju sett många gånger.

7 llhertz:

Absolut aktuell ;)
Men du, vilken spännande bild av en vy som jag har sett många gånger och ändå inte sett! Gillar sådana bilder som får mig att upptäcka, se med nya ögon.
Mo Yan får man kanske också upptäcka så småningom :)

8 Linnéa :

Många fönster blev det. Ett otal antal med andra ord. Visst är färgen på konserthuset läcker! Snyggt!

9 Stare Ström/Kråkvinklar:

Här vimlar det av fönster! Så snyggt du har tagit bilden!

10 larans:

Kanske ett ovanligt håll att plåta konserthuset ifrån.
Men fint, fönsterrikt och aktuellt har det ju verkligen blivit!

Kommentera här: