Kommentarer:

1 Lena och Tommy:

Vilken käck bild!

Svar: Man kan ju undra om de som låter sig bli fotograferade bredvid Evert Taube vet vem han var?
Erik

2 Marit Johansson:

Kanonfin gatubild, är det utanför dramaten tro eller är jag kanske ute och cyklar.. :)

Svar: Statyn med Evert finns på Järntorget i Gamla stan. Det är skådespelerskan Margaretha Krook som står staty utanför Dramaten. Båda populära att fotograferas bredvid. :-)
Erik

3 Monica o Jacob:

Haha inte alla dagar man får stå och glassa bredvid Evert, härlig bild;-)
Ha en skön lördag;-)

4 juanna:

Gamla stan o Taube... en populär trägubbe att plåta. Tur hade du när du fick tillfälle att plåta fotografer!!

5 Anita A:

Rolig bild, kan möjligen vara två Evert!

6 Violen på Brandholmen:

Evert var väl varken svart eller vit i sin produktion men han gör sig bra på ett svartvitt foto!

7 Hanna:

Skojigt att posera med den gamla skalden, kan tänka mig att det är populärt. Motivet gör sig bra i svartvitt också, den gamla stadsmiljön passar som färglös. Fint!

Tack för dina fina kommentarer hos mig. Bruket i Hälleforsnäs används mest av konstnärer i dag + att det finns en klädes-outlet där. Tror faktiskt att det bedrivs någon form av gjuteri fortfarande också, fast i betydligt mindre omfattning. Pappa jobbade där som 16-åring (han är 76 år nu). När vi besökte bruket för några år sedan och man fick gå in och se gjuteriet sa pappa att det luktade precis som det gjorde för 60 år sedan. Det är spännande med "moderna" historiska platser.

Svar: Mycket intressant, tack. Visst är mycket av vår moderna historia intressant! Kul att du fotograferar så mycket miljöer och platser som ofta glöms bort, förbises av de flesta. Du gör en insats som uppskattas. Trevlig fortsättning på helgen. :-)
Erik

8 Bertil:

Fin bild! Inte så långt ibland mellan historia och nuet...

9 Pysselfarmor:

Vi har tydligen samme tanke....för jag undrar ibland när jag går där förbi om amerikanarna, ryssarna eller vad det nu är för turister om de vet vem han är. Kanske ska jag våga fråga nästa gång så jag slipper fundera på den frågan :-)) jo man attans det SKA jag göra!

Men så kul att du var och hälsade på mig på min "andra" blogg.....som jag kallar "min huvudsakliga blogg".

10 Anitas Blogg - Malta:

Påpassligt att fota när andra fotar ;-) Din bild får mig att fundera över när statyn av Evert Taube uppfördes och om han som poserar så glatt ens var född då ;-) Nä men.. så fort kan väl tiden ändå inte fara... Hmm.. Snygg bild i s/v. Tycker ofta att mycket gör sig så mycket bättre utan färg. Men oftast tvärtom :-) Trevlig helg !

11 Linnéa:

Kul med svartvitt från G:a Stan promenaden. Det är alltid lika roligt att plåta fotografer.
(Har en nästan lika dan)

Kommentera här: