Korvigt


Trevligt att få visa en "korvmoj" (korvkiosk), av de numera rätt få enkla matställen som fortfarande kan erbjuda blott en varmkorv med bröd till en hungrig förbipasserande stadsbesökare för en ringa penning. Susanne vill se ett korvigt fönster denna gång. Trevligt val av tema tycker jag! Kanske vill du ha lite mer än en varmkorv, varför inte en tunnbrödsrulle med mos och räksallad och en Pucko till eller en grillad korv med pommes frites och tillbehör på papptillrik, bägge korvalternativen mättar lite mer än blott en varmkorv med bröd. Ibland kan det vara just det som behövs för att ge extra näring och energi så att du orkar med lite mer kringvandrande på stan.
 
 
 
 
 
Du hittar fler korviga bidrag här
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 larans:

Nä, den flyttar sig nog inte i första taget. Ser ut som en riktigt gammaldags korvkiosk. Fin och passande "bildbehandling".

2 Karin:

Härlig gammal korvkiosk! Kan inte låta bli att tänka på en kund som gick fram till en dylik kiosk med ett sort utbud av olika sorters mat. Han frågade: "Har ni varmkorv?", för visst är det det enkla som är bäst ibland!

Svar: Ibland finns det anledning att ställa den frågan. :-)Gillar dina hängande korvar!
Erik

3 SoF:

Trodde jag aldrig skulle kunna hitta ett fönster till temat: korvigt - men det löste sig till slut.

Å här visar du en till trevlig gammal kvarleva. :)

Tack för titt-in och vänlig kommentar.

Ha det gott!

4 Vin och Bild:

Många variamter på korvkiosker. Din i svartvitt var inte dum. Set gammaldags ut.

5 Mia:

Mmmmm, kock som jag är, så kan jag inte motstå tunnbrödsrulle med räksallad lite då o då....Det ÄR ju så himla gott! *L*

Svar: Visst vill man ha en tunnbrödsrulle ibland. Stora skillnader hur de gör moset på olika ställen!
Erik

6 Hanna:

Visst är det mysigt med alla korvkiosker som finns runt om i landet, det är precis som du skriver, de tillhör vår kultur. Du har hittat en ganska klassisk modell, kul också att du behandlat bilden.

Mitt gatukök såg lite öde ut, blev också undrande om det var stängt, men kollade aldrig. Den brukar vara i bruk, så kanske var det få hungriga örebroare just då :0)

7 Stare Ström/Kråkvinklar:

Den ser riktigt gammaldags ut! Bra redigerat!

8 Pumita:

Gillar din redigering för visst är det en gammal tradition du har fotat! Och hur ska Erik orka ränna runt på stan och leta fönster om han inte får ta sig en korv som färdkost? ;)

Svar: Så sant! Ibland kan en varmkorv vara precis lagom.
Erik

9 Susanne:

Jo, den bildbehandlingen tycker jag är mycket passande till en gammal korvkiosk. Härlig känsla av flydda tider. :)

10 Klimakteriehäxan:

Allt en korvmoj serveras är dock inte gott. Inte räksalladen till korv, inte pucko ...
Tycker din korvkiosk påminner om en som fanns utanför Skansens entré - det är väl inte den????

Svar: Nej det är inte den vid Skansen. Korvkiosken finns vid Norra Bantorget. Kan kanske behövas även billigare matalternativ där kring de kvarteren, där har det blivit ganska lyxigt de senaste åren... ;-) Som gamla fiket Röda rummet, som verkligen ändrats! Då kan en korvkiosk kanske behövas.
Erik

11 sven:

väldigt fin behandling av bilden, man känner doften av korvmoj och ljudet av beställningar och snack i kön.

Kommentera här: