Fruktigt


Så är Susanne tillbaka med sitt fönstertema efter några semesterveckor. Trevligt att kunna få nya teman igen, välkommen tillbaka Susanne! Meteorologerna på tv har visat många solar på väderkartorna nere över Medelhavet och även Italien verkar ha haft fint väder. Den här etthundranittioförsta omgången har hon valt temat "fruktigt". Först läste jag fuktigt och det har det verkligen varit här idag, regnat hela dagen. Fruktigt är betydligt trevligare.
Läste i tidningen att det verkar bli en dålig äppelskörd detta år, i alla fall enligt odlare nere kring Kivik. Undrar om det beror på att sommaren började med mycket regn, det kanske påverkade blomningen? Hur som helst verkar det bli dåligt med svenskodlade äpplen, en skral skörd.
Så ta hand om dina äpplen om du har något äppelträd i trädgården. Trädgårdslös som jag är så ställs jag inför de bistra marknadskrafterna, om jag blir sugen på äpplen. Priset lär ju stiga i fruktdiskarna när tillgången är dålig. Men det finns så mycket annan frukt också att välja bland, även om ett äpple om dagen påstås hålla doktorn borta från magen.
Kanske finns det även äpplen i det fönster jag visar.
En hel del frukt finns det i alla fall (bland bakverken i fönstret). :-)

 
 
Knappast ett nyttigt fönster, men där finns en del frukt. Kanske finns det något bakverk som du tycker om i fönstret?
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Pumita:

Inte visste jag att marsipan var en frukt! Men mandel kanske. ;) Skojar med dig bara, bidraget gillas skarpt även om jag inte är någon tårtätare. Pluspoäng för kreativiteten. :)

2 Pysselfarmor:

Du är allt bra fiffig du Erik...frukt jo minsann det ser jag där ;-))
men jag är en godis- och kak- och tårtälskare ...voine voine mumz!

fy fanken vad det har läckt genom himlen idag!
vi som väntar på vackerväder så vi kan göra mc-tur till Nora i morgon...ja ja annars får vi ta bilen!

3 Susanne:

Frukttårtor är gott så den här bilden får MVG i betyg. :)

Ett gammalt kondis ser jag.

Och tack för välkomnandet! :)

4 Tina:

Ett anrikt konditori ser jag...1915..på fotot. Alltid trevligt med godsaker. Det gillar jag :D Men vilket konditori är det ??

5 larans:

Prinsesstårta är alltid en favorit. Fyndig och mumsig bild å veckans tema!

6 Violen på Brandholmen:

Frukttårta, mums! Frestade bild.

7 Mia:

Ojoj, kan man få ett litet smakprov av varje, tro????

8 llhertz:

Frestare där! Tur för mig att jag precis blivit bjuden på lunch och är proppmätt. Men nåja en liten sötsak eller två är aldrig ur vägen. Får nog följa din uppmaning och återgälda lunchen med en äppelkaka på frukt från apelgården :)

9 Leena:

Jovisst kan man se frukt i ditt fönster! Och om jag skulle välja något av de läckra bakverken så skulle det bli jordgubbsbakelserna, dem är jag svag för.
Och det stämmer nog att det är dåligt äppelår i år, i vårt träd skrumpnar alla äpplen. Jag tror inte vi ett enda. Och även andra fruktträd är det lite dåligt med, i vår körsbärsbuske (som egentligen är flera små träd) fanns det kanske tio bär, förra året fick vi litervis! Men i skogen finns det mycket bär, både blåbär, hallon och lingon, och de är tillgängliga för alla, även dem som inte har trädgård.
Ha det gott!

10 Hanna:

Det var på tiden att någon slängde in en bild med riktiga godsaker, börjar tröttna på alla nyttigheter nu ;0P Jag är i och för sig inte så mycket för tårta och bakelse, men ser en med choklad med jordgubbar på, den skulle sitta fint.

I mitt bidrag verkar de flesta missat det tydliga takfönstret ;0)

Svar: Jag var tvungen ta en ny titt, hi hi. Jag missade takfönstret i affärslokalen helt.
Erik

11 juanna:

Härligt med läskande frukttårtor!! O vackra är dem.

12 Stare Ström/Kråkvinklar:

Sådan här nyttig frukt gillar jag! Fyndigt!
Du undrade över marknaderna i mitt inlägg. Utbudet är i stort sett det samma, men beroende på dag är de på olika platser i staden. Fredagsmarknaden är den största.

13 Klimakteriehäxan:

Tårtor och sånt är ju i a f förvisso frukter av konditorns arbete!!!

Svar: Så kan man också se på det hela, lite mer språkligt. Intressant!
Erik

14 Ninnie:

Mmm! Ser läckert ut! Och visst finns det lite frukt bland allt det onyttiga där...

15 Anna ..tassar in..:

Men mums vilket fruktigt fönster...tänk så nyttigt det är för själen att få fika o njuta..så ser jag på det..:)

16 Karin:

Vilket härligt fönster du bidrar med till det fruktiga och där skulle jag lätt kunna välja flera favoriter till en kopp kaffe!

Kommentera här: