I farten.


Visst händer det att jag tar någon snabbmat så där i farten.
En varmkorv är aldrig fel. Det växte jag upp med. Då fanns det korvgubbar som gick runt på stan med en låda på magen och erbjöd verkligen sina varmkorv i farten.
Här har du en ganska känd låt om en korvgubbe, kanske har du hört den? Det händer fortfarande att jag väljer den snabbmaten, ja det hände nyligen.
Fast nu är ju utbudet av olika snabbmat så mycket större.
Här kan du se och läsa lite om korvgubben om du är intresserad. Det är Lars Epstein som kåserar lite om korvgubben.Foto fångat i farten. Blev också en varmkorv som slank ner i magen på vägen...Får bli mitt bidrag denna gång.


Andra tolkningar hittar du här

Erik

Kommentarer:

1 Erika:

Nere i Karlskrona vid järnvägsstationen fanns något på den tiden hette "Olles korvbar" Men, där fanns mer än bara korv, på en liten rund papptallrik med platsgaffel till kunde man få en kroppkaka (liknande Ölandskroppkaka)pris 1:25.Ville man har fler än en fick man en lite större papptallrik. Varje kväll när jag och kompisen slutat jobbet styrde vi kosan till Olle, vi behövde aldrig säga vad vi skulle har, för han visste. :) Åhh vilka kroppkakor så goda, en rätt som jag lovordar högt. Vilka tider det var förr, de där små stunderna av glädje, många är sedan länge borta, ja de där små stunderna alltså. Så gemytligt det var där vid Olles korvbar. Namnet finns kvar på samma plats, men med annan regim.Vinkelevink från en gråmulen dag i Säter

2 Mormor:

Mat i farten og på farten blir gjerne en pølse i forbifarten Jeg husker det man kalt pølsebuer, der kjøpte man sin pøse, fikk enten en lompe eller et rundstykke rundt, sennep og ketchup og rå løk var en favoritt (rundstykket skulle være dyppet i pølsebuljongen, men ikke si det bort). Det var var en pølsebu man kunne kjøpe pølser med dyppet brød. Der var det jevnt sig og ofte kø. Men oj så godt.

Kjære noen, nå ble jeg sulten.

Ha en flott kveld (gjerne med en korv i forbifarten) ;-)

3 Monica o Jacob:

Vilken härlig bild långa benet före mot korvmojen;-)perfekt bidrag till temat;-)

Ha en skön kväll;-)

4 Bildgatan:

Hahaha, jag behöver inte ens vara i farten för att ta en korv - lite korvoman är jag nog.Här i Luleå har vi fortfarande en man som brukar stå med "korven på magen" nattetid och sälja till hungriga krogbesökare på vägen hem. Fast, jag tror kommunen har stoppat honom, synd. En mycket kreativ och bra tolkning.

5 Stare Ström/Kråkvinklar:

Snabb till snabbmaten!

6 Inge:

Haha.. et godt billede der viser at pølser giver fart.. :-)

7 gillisbloggen:

Kjempe morsomt bilde,også har du fått med stegene,var flott knipset i farten .Ha en fin kveld og uke :=))

8 Malys Krok:

Her var det virkelig full "pølsefart"! Kjenner igjen dette med å ta en varm pølse i farta, gjennom min svigersønn! Stilig bilde også, ser ut som de går fort for å komme til pølseboden! Takk for hilsen! -Margit-

9 Marit Johansson:

Bra tolkat av dig, en varmkorv är alltid gott!

10 juanna:

Man blir hungrig när man är i farten!

11 Olle:

Hornsgatan eller??? Kul att se en korvmoj som inte dukat under och blivit Thai-Take-Away eller Kebaberia

12 Benita:

Bra tolkning med varmkorv i farten. :)

13 AK. Keramik form & design:

Mannen i bilden får se sig för var han sätter foten så han inte snubblat i farten till korva gubben ;-)

14 Mona:

Är egentligen inte så förtjust i korv, men det är bra med korvkiosker när man snabbt behöver få i sig lite energi. Kul bild men killen som verkar ta en genväg till korvkiosken.

15 Pysselfarmor:

Någon korv eller hamburgare slinker allt ner ibland, men inte ofta.

Visst minns jag Owe T:s låt ;-))

16 Catherine (perleslottet):

Bra bild - on the move!

Kommentera här: