Cirkus i stan.


När jag var barn fick jag gå på cirkus med familjen. Det var en smått magisk upplevelse. Det var Cirkus Scott vi besökte flera gånger på 60-talet. Det var på Storängsbotten som Scott slog upp sitt stora cirkustält. De hade elefanter, sälar och andra djur på den tiden. Under senare år blev djuren färre och akrobater och andra nummer fler.
Nu i helgen slog Brazil Jack upp sitt cirkustält vid Hornstull och hade några föreställningar på gräsmattan nära Tantolunden.
Under många år, när mina barn var yngre brukade vi besöka både Brazil Jack och Cirkus Scott. Barnen gillade Brazil Jack mer, de hade fler djur med i föreställningen och det kändes mer som en familjeföreställning än Scotts cirkus (som var lite tråkigare och vuxna på något vis) och flera år gick vi bara på Brazil Jacks cirkusföreställning.
Det kändes bra på något vis att kunna ge barnen dessa upplevelser, som ett slags arv.
Men nu var det rätt länge sedan jag besökte en cirkus. Barnen är stora och cirkus som underhållning är inte längre deras stora intresse.
Jag tog mig förbi Hornstull och tog några foton kring tältet. Märkte hur jag kände en viss lockelse när jag knäppte mina foton. Tyckte jag kände en svag doft av sågspån.Ett barn ropade förtjust till sin mamma, -Titta det är ju Lilla Gubben, Pippis häst!

Onekligen lite speciellt när cirkusen kommer till stan.Artisterna Fedorovi ingår i årets föreställningen.
Så blev det en fototriss till med skyltar.


Andra foton med skyltar hittar du här,  


Erik

Kommentarer:

1 Gizmo:

Härligt med cirkusbilder.. Till min lilla håla kommer bara skräpcirkusar Sist var det så tråkigt att barnen krälade under bänkarna så uttråkade var dom.. Scott... det var tider det.. Triss som väckte minnen..

2 Rebecka':

Fin och riktigt bra blogg du har! :) kommer lätt att fortsätta läsa den! :)hoppas att du får en fortsatt bra Tisdag! kram.

3 Lena Börjesson:

Jättefin fototriss med din fina berättelse till. Här hemma är det oxå cirkus till helgen. Får se om jag får med mig barnbarnet. Vi har varit på detta 2 år i rad men det är som det nämns här ovan, lite långsamt och tråkigt emellanåt för de mindre

4 Gunvor:

En härligt nostalgisk triss! Det var längsen jag var på cirkus. Det var nog när mina äldsta barnbarn var små och då var det Brazil Jack som besökte oss häruppe.

5 Jah Hollis:

”They’re selling postcards of the hanging

They’re painting the passports brown

The beauty parlor is filled with sailors

The circus is in town ...”

Bob Dylans rader från ”Desolation Row” kommer osökt över mig när jag ser dina bilder. Det var länge sedan jag själv besökte en cirkus, men på något vis känns det bra att de finns kvar. Och en fin triss blev det.

6 Hedwig:

Cirkus - alltid lika spännande. Men det har blivit lite för avancerat för småbarnen. De uppskattar ju inte fantastiska akribater uppe under taket.

Så många minnen dina bilder väckte.

7 LEna Norgren:

Ååå nu blev jag nostalgisk, jag var alltid på cirkus när jag var liten men Cirkus skott kom aldrig till min hemmort utan det var Circus scala och Brazil Jack men fantastiskt var det!!!Tack för den tidstrippen i minnenas värld!!!

8 Linnea:

Kul med cirkus. Det var länge sen jag var på en sådan. Kommer ihåg, särskilt doften! Roligt att du körde en bonustriss. Hoppas det gick bra på utställningen.

Jättekram/I-B Linnea

9 agnetha:

Jag minns också mina cirkusbesök som liten flicka. Då var det spänning på hög nivå. Tigrar som skulle tämjas och apor som busade runt. Med mina barn försvann tigrarna och aporna. Nu när barnbarnen bevittnar manegen ( Stavas det så tro) så fins bara hästar, hundar o kanske några elefanter kvar. Akrobaterna är inte särskilt intressanta och clownerna skräms.

Men din triss är finfin!!!

/Agnetha

http://agnetha52.blogspot.com/2011/09/fototriss-del-147-skyltar.html

10 Anni:

Så du kör också med dubbla trissar!

Cirkus är onekligen något speciellt, men det har blivit få besök för min del. Tror faktiskt bara att de två äldsta barnen fått gå och det var bra länge sedan. Modern cirkus är väl den som förekommer på Globen under Horse Show - vad den nu heter. Inte otäcka clowner, men gott om duktiga djur!

11 Ma:

Fin triss. Cirkusskyltarna var skoj...

12 Jan Helleberg:

Jättefin triss, cirkus är ju alltid trevligt, gillar lilla gubben bilden. Fint fotat. :)

13 Inger Maryissa:

Så kul den rosa Pippi-Långstrump hästen ser ut :-D

Och cirkus är kul att gå på

Kommer ihåg när min dotter var liten och det var en liten cirkus bredvid där vi bodde

och de hade bl.a. Lamadjur och en elefant

Och emellan föreställningarna fick vi träffa djuren och även klappa Elefanten

du kan tänka dig det var en upplevelse både för mor och dotter :-)

Kommentera här: