Nästan en helkväll, Vinterviken.Före föreställningen, bakom scen nere i Vinterviken. Ljudteknikern vinkar.

Ja, föreställningen med Anna Pettersson heter så, "Nästan en helkväll". Var nere i Vinterviken och såg Parkteaterföreställningen igår kväll.
Hon har skrivit själv. En blandning av några väldigt olika monologavsnitt och så lite musiknummer.


Publiken börjar samlas en stund innan föreställningen.

De tre musikerna Alexander Schmidt (piano), Andreas Lundhäll (bas) och Fredrik Myhr (trummor) var helt klart en resurs som inte Anna utnyttjade i föreställningen. Ganska ofta fanns de där i bakgrunden och bidrog med lite "musak" till Annas monologer. Vid några tillfällen så förenades alla fyra i något sångnummer. Jag tycker nog hon skulle ha sjungit mer och ersatt en del monolog (som inte alltid var så välskrivet) med musik istället.


Från vänster; Alexander, Fredrik, Anna och Andreas.

Jag gillade verkligen den "välstoppade" sången fullproppad med låttitlar och enstaka refrängrader. Ett roligt nummer! Anna var duktig som sångerska, det numret var rena tungvrickningen och hon klarade det galant.
Det fanns även monologavsnitt som var riktigt roliga. Hon var lite surrealistisk ibland, vi gjorde till exempel ett besök ner i helvetet. Vid ett annat tillfälle tog hon upp genusfrågorna (jag skrattade gott).


Extranumret var lite fräckt, jo det hänger löskukar i paraplyet.

Eller vad tycks om vällingvaskning? Hon tog en vällingflaska och istället för att mata sitt barn i en barnvagn så hällde hon ut vällingen, vaskade den! Något för alla "latteföräldrar" att ta efter kanske? Det finns gott om nyblivna föräldrar i området. Vid ett annat tillfälle gav hon sitt barn en snaps och en cigarett! Det gick nästan ett sus genom publiken. Barnvagnen innehöll också hennes mamma i ett annat avsnitt.
Eller när hon berättar om teaterhögskoleutbildningen och dåvarande rektorn Keve Hjelm. Hon upplevde det som Keve verkligen såg eleverna, han var uppmärksam på vad eleverna gjorde. Detta var något hon gärna kunde berättat mer om, tycker jag, vi vet så lite om Keve Hjelm.
Det spretade väldigt. Jag tror hon skulle strukit en del och gjort mer av annat (som sångnummer).


Hade med lite eget ätbart, men det fanns försäljning i samband med Parkteatern.

Innan föreställningen så tänkte jag också på själva kringarbetet. Parkteatern som fenomen är unikt och förträffligt. I Vinterviken har Parkteatern en tillfällig scen på gräsplan. Så bänkarna och till det ljud och ljus. Där fanns också försäljning av lite mat och dryck, även godis.

Publiken blev rätt stor, många satt i gräset. Detta var andra kvällen nere i Vinterviken. Som så många dagar förr, regnmolnen som började komma skingrade sig och det blev en fin kväll.


De flesta verkade nöjda med föreställningen.


På väg hemåt kunde man kolla in lite konst.

Bonus var en "konstbuss" som visade upp lite konst. Trevligt med annat än ren underhållning. Ett intressant initiativ, jag undrar hur mycket konst som säljs på detta sätt?
Nu i helgen spelar Anna Pettersson sin föreställning på Djurgården, "Under Eken/Galärparken".
Med tanke på att det bara kostar din tid så är det väl värt ett besök om du är i närheten!
Erik

Kommentarer:

1 Monica:

Fan jag trodde det var morötter HAHA

Verkar ha varit en trevlig kväll,-))

Ha en skön söndag;-)))

Kommentera här: