Barnsligt fönster.

Fönstret ger mig själv associationer till Jaques Tatis film "Mon Oncle" ("Min onkel" från 1958) och systerns futuristiska hus, där stora delar av filmen utspelas. Tatis figur Hulot är ganska naiv i filmerna. Mer iakttagare och betraktare än deltagande. Finns mycket att tycka om Tati, men det blir en annan gång. ;-)
Det runda fönstret kan lågstadieelever snart börja titta ut igenom, tror höstterminen börjar nästa vecka.Fler barnsliga fönster här, 

Erik

Kommentarer:

1 larans:

Fin association till Tati (verkligen en favorit) och en elegant lösning på veckans barnsliga tema.

2 papis:

hahaha snyggt....not

3 Anna ..svävar in..:

Shit det huset skulle jag vilja syna..det har en look som tilltalar mig kolossalt..filmen känner jag inte till..borde kanske kolla upp den då :)

4 Ninni/fotografia:

Det lilla man ser av huset tilltalar mig mycket. Trähus, både äldre och nyare gillar jag. Härliga färger! "Min onkel" har jag inte sett...kanske borde man det ;)

Hoppas du får en skön helg!

5 Jah Hollis:

Jomenvisst finns det några beröringspunkter i våra fönsterbidrag (visst är det danska hotellet häftigt!?). Jag gillar associationerna till filmen.

Jag försökte lägga in en länk till mitt bidrag via Susannes sida i natt när jag kom hem efter Malmöfestivalens första kväll. Men det var lögn, fyra gånger försvann min kommentar. Sedan gav jag upp.

6 LissenTo:

Fint med fönster som är på olika nivåer och man får hoppas att barnen tycker det är barnsligt roligt att få börja i skolan.Så är det inte för alla..............Filmen har jag inte sett.Hade sådan tur att det inte började regna förrän alldeles nyss. Är torrskodd efter cykeltur.Trevlig helg. // Lissen

7 Karin:

En härlig tolkning på temat och association till filmen!

8 Pysselfarmor:

*fniss

Tati - ja...det har du rätt i!

Vilken "annorlunda" byggnad...det där friskluftsintaget eller vad det nu är...gallret...stör mig....liksom "tar över bilden"....tolkningen är suverän...

9 Heksann:

Det var ju ett finurligt sätt att tolka veckans fönstertema. Fin bild dessutom.

10 Pumita:

Hihi, vad du är fyndig! Och jag tycker nog att runda fönster ser barnsligare ut (gillar dem bättre!) än vuxet fyrkantiga. =)Nehej du, inga mjukisar med rosa rosetter hos mig! Bara en liten Gustav i hårdplast... en som trampar på en kratta och får skaftet rakt i nyllet och så står det "Take my job, please!" =)

Kommentera här: