Emsfest i måndags.

                      

Just nu verkar det vara varannandagsväder. Varje soldag tar jag tacksamt emot. Det känns som jag fortfarande har underskott på sol efter den långa vintern. Men nu är det fint väder för andra dagen i följd, tack för det! 


Att hoppa av från den vanliga "hem från jobbet"-resan och ta en promenad i solen är skönt, livsbejakande. Här syns delar av Stockholm från Söders höjder.


I måndags var det fest. En riktigt rolig fest, fick möjlighet träffa många bekanta ansikten igen och en del nya bekantskaper. Du kanske tycker att en måndag är en dålig dag för fest? Men när det handlar om kulturarbetare så är måndag en bra dag. Teatrar och andra inrättningar har sällan föreställningar på måndagar, så det är en lämplig dag för många att göra något skoj på kvällen. Men det gör också resten av veckan lite låghalt. Men sådana smällar får man ta och det gjorde jag gärna när ems trummade till fest.

     
Festen har börjat på Clustret. (Klicka på de små bilderna.)

Det var musikstudion ems som hade mingel och visning av sina uppfräschade lokaler och senare på kvällen fest på Clustret som ligger i anslutning till Münchenbryggeriet där ems har sina lokaler. Festen höll på till långt in på natten, så som en bra fest gör.


Lars Larsson gömmer sig för kameran och studiochefen Mats (propert klädd) i intresserat samtal.

Det bjöds på både buffé och öl alternativt vin. Tre barer i lokalen gjorde väntan på att få glaset påfyllt minimal. Lokalen var lagom stor för oss ungefär trehundra festdeltagare.
På ems hemsida finns en rolig kortfilm från 70-talet (från Kungsgatan) med gamla PDP 15 som styrde en större synt (egetbygge av ems tekniker) med gates/tongeneratorer som påminner om ett rymdskepps styrpanel. Där är det en ung tonsättare vid namn Tamas Ungvary som syns (hans musik hörs). Han tillhörde dem jag träffade på festen, ett trevligt återseende. Rolf Enström och Lars-Gunnar Bodin var ett par av ganska många tonsättare som jag såg på festen.

 
Flera emsare, Tamas strålade och sa att han har Qigong att tacka för mycket...

Under kvällen var det flera som underhöll. Två killar från USA kallade sig AUX88 och jag gillade deras show, fanns lite vibbar från gamla Kraftwerk. Clustret bjöd på öronproppar och det behövdes!


AUX88 på scen i sina röda overaller.

Roligt hade jag, kvällen förgyllde början på denna vecka. Precis så blev det igår också då jag "snubblade på" en 55 åring som fick en födelsedagsfest (Johnny var festfixare och värd) ute i den ljumma kvällen. Småtrevligt kalas även för en senkommen gäst och Johnny lät mig också få smaka på en mycket god whisky, får återkomma om detta i annat inlägg. God whisky får mig att minnas klubben "Kapten Haddock" som hade möten på båten Argus när den låg vid Söder Mälarstrand, mittemot studion. Föredrag om något whiskydestilleri på mötena och så whiskyprovning. Undrar om de fortfarande träffas?
Just det, måste bestämma datum för den där provningen jag fick...  


Födelsedagsbarnet Hasse till vänster och en annan Hasse till höger. Grattis "Hasse Sax"!

Kul när det händer saker... om inte annat så slipper jag ta tag i mer trista ting... Den bistra (?) verkligheten finns alltid där och pockar på uppmärksamhet. Bara att försöka ha så roligt man kan och skratta så mycket det går.
Vadå verklighetsflykt? Jag dansar ju, jag dansar ju!


Andra reflektioner här, 

Erik

Kommentera här: