Fototriss - avlång

Men oj, vilket öppet, tolkningsbart tema som Helena bjuder på i veckans    :-)
Sorry, det "bidde ingenting" förra veckan, favoritfilmerna kunde svårligen gestaltas i endast tre foton. Så jag skolkade...
Men denna vecka är jag med igen, avlångt är temat.

Foto ett.


Inne i en avlång ledbuss. När den är så här folktom blir busslängden mer påtaglig.

Foto två.


Småregniga dagar kan stadsparker vara ganska ödsliga. Tessinparken är en långsmal "lunga" på Östermalm.

Foto tre.


En vy över Stockholm från Liljeholmen via Hornstull in mot City. En del byggnader sticker upp. Kan nämna några av dem, från höger Högalidskyrkan på Söder, så Stadshustornet som sticker upp nästan mitt i bilden. Också nästan mitt i fotot (lite till vänster) de fem Hötorgsskraporna bakom det pågående bygget runt Centralen, spetsiga Klara kyrktorn precis till höger om första Hötorgsskrapan. Det är Gasklockan som syns längst till vänster. I förgrunden den ganska avlånga sjön Trekanten.

Så, detta var min tolkning av veckans fototriss. Klicka här under på logon, så kan du kolla in andra fotobidrag.


Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Tessinparken... kan inte ens komma ihåg när jag passerade där senast.Den ser lite långt tarmig ut. Men alltid bra med en park lite här och där i en storstad.

2 Fia:

Det är kul att det kan bli så olika tolkningar på temat. Här blir min favorit absolut bussen. En ledbuss är verkligen oerhört avlång.

3 Pialotta:

Vi tolkar så olika, vilket är fantastiskt kul, som du här med dina naturliga promenadbilder från din stad.. gillar din ledbuss.. verkligen ett foto fotovinklat som jag gillar:-)

4 Barbro S:

Roligt med lite guidning också. Bussbilden är bara för härlig.

5 Anni:

Bra tolkning! Nog är ledbussarna alldeles för låååånga för innerstaden?

6 Erika:

Sätena i bussen ser hela ut, här hinner vi inte få nya bussar förrän någon liten djävel skär sönder baksidan på sätet. Den som gör så skulle straffas reellt och jobba ihop det som det kostar att reparera. Hur snyggt är det med en nytillverkad buss där den går i trafik ca en vecka så är säten sönder. Hade man gjort så när jag var ung hade jag säkert och fler med mig, suttit som ett frimärke på väggen. Allt handla om att respektera och hålla sina förbannande fingrar i styr. Jag blir vansinnig när jag ser dessa som gör så. Ett nacksving och det så det känns, och sedan samhällstjänst så dom knappt orka titta upp när dagen är slut.Såg bara här utanför för ett par kvällar sedan, yngre killar och en tjej som var ca 11 år resterande allt mellan 10-13 sprang här och kastade sten mot rutorna och rönnbär, det small ordentligt, gud vet om dom inte drog en ruta längre bort, det lät så. Var i hela friden gör dessa snorungar ute när klockan är över 23.00. Var finns föräldrarna till dem? Vilken flathet som dominera.7 Jah Hollis:

Fina bilder. Det slår mig att Stockholm, naturligtvis, är en stad som aldrig blir färdig. Det är alltid några stora jobb på gång i innerstaden. Som nu vid Centralen.

Här i Malmö går jobbet med den stora Citytunneln under staden mot sin avslutning och omgivningarna i vissa områden ska bli normala igen om än inte riktigt sig lika.

8 Majsan:

Bussbilden är fullständigt underbar!! Det blir min favorit här idag. :)

Kommentera här: