Fototriss - porträtt

              

Helena (som håller i Fototrissen) är medveten om att ganska många bloggare inte vill ha med familjen eller de närmaste vännerna på bild i sina bloggar. Istället ber hon oss tänka till och försöka få in någon finurlig tolkning. Tolka porträtt, hmm...? Det tog en stund välja bland porträtten och ge en tolkning. Det har jag nu försökt göra, för inte heller jag vill visa upp mina kära och nära allt för mycket. Jag kommer inte att ge bilderna rubriker eller bildtexter denna gång. Bilderna har jag bearbetat och försökt få fram ett tillstånd i varje porträtt. Kanske kan du lista ut vad jag försöker visa upp eller så kan du betrakta dem bara som porträtt, rätt och slätt. Porträtterade är tre europeer, två svenskar och en italienska, ingen bor här i Stockholmstrakten.





 

 

Hoppas porträttbilderna förmedlar dessa sinnesstämningar, dessa tillstånd till dig som betraktare som jag försökt få fram? Berätta gärna i din kommentar om du får någon känsla från något foto, det vore trevligt. :-)

Troligen vill du se fler porträtt, bara klicka här

Erik

Kommentarer:

1 ViDu:

En fin tolkning av veckans tema. Sista bilden blir min favorit denna veckan.

2 Marie Carpe Diem:

Finfin triss. Första bilden förmdlar ett varmt välkomnande, att jag känner mig bekväm. Andra trygghet och lugn. Tredje bilden, en känsla av osäkerhet, att våndas någonting.



Japp pappor firas absolut!

3 Mitt i Fågelsången:

Fastnar för mannen i mitten. Han ser eftertänksam ut, och nästan lite vemodig.

4 anne-lie:

Kul triss! Min favorit blir den sista varma röda bilden.



Måste bara säga något om bakgrunder för på den första bilden stör inte bakgrunden utan ger information till bilden men på mitten bilden tycker jag att bakgrunden är "lite stökig" även om jag noterar djupet i bilden.

5 cat:

Fint tolkad triss. Den sista bilden tycker jag om trots att den för mig förmedlar trötthet och lite uppgivenhet.

Första bilden förmedlar glädje och andra bilden vishet och lugn.

6 Nukke:

Dina bilder berättar mycket om deras personlighet!

7 Lasseivomma:

Mycket bra porträtt med känsla. Jag fastnar för den första som tänker: Yes, jag kunde göra en espresso i den där djävulsmaskinen, fast på italienska.

8 Jah Hollis:

Ja, det är nog lite svårt att hitta någon gemensam nämnare här, även om jag tycker alla ser rätt samlade ut. Baristan överst ser ju ut att vara redo att effektuera en beställning, mannen i mitten vet jag inte vad han väntar på, medan kvinnan underst tycks ha fått en välbehövlig lunch- eller fikapaus.

Men jag vill ju gärna höra din förklaring till sambandet.

9 Erik:

Får tacka för kommentarerna så här långt. Kommer publicera ett svar, men vill inte göra det innan fler fått chansen att "tolka" bilderna.

Kan upplysa dig Jah Hollis, att det inte handlar om en gemensam nämnare.

Det är tre olika känslalägen jag försökt få fram, precis som flera kommenterat. Glad att några verkar se på bilderna ungefär som jag själv sett dem. :-)

10 Susanne:

Den första: "Glad att jag förstod vad du ville beställa". Fast gesten är den för pengar. Skylten vet du kanske att den upplyser om att man av skatteskäl inte ger kredit till NÅGON.



Den andra: Lite trött, men nöjd med tillvaron.



Den tredje: Tankfull och fundersam över något hon betraktar.

11 Photos by Storm:

Första bilden ger en välkomnande känsla. Italienskan kanske? Den sista är mer fundersam. Kanske trött efter en lång arbetsdag. ser ut som hon funderar på att gå till sängs. Ha det bra/Lis

12 Rajson:

Attans, jag ser bara första fotot!?

Men jag skulle vara glad om jag fick beställa av denna sköna kvinna, italienskan? Hon tycks kunna kommunicera utan att tala!

Tack för kommentaren hos mig!

Kommer att lägga ut mer om min resa allt eftersom för dom som är intresserade.Men svara gärna på dina undringar.

Tyvärr blir det en hel del sprutor.Gula febern, Hepatit A och B, påfyllning av polio, difteri och stelkramp vid behov. Malaria profylax i tablett form.Kostar ett par tusen.

Hade med mig 2 objektiv. normal zoom 24-70mm och 70-300mm. Hade klarat mig med endast med den sista.Köpte en foto ryggsäck med en del för kamera utrustning och en övre del till lite annat och hade den som handbagage.

Vi övernattade på 3 olika ställen. Sista 4 nätterna på en camp vid Mara floden i Masai Mara. Helt suveränt. Finns i olika prislägen men jag tror att ska man ner så ska man hellre om möjligt spara lite extra så att man kan unna sig när man är väl där nere.Vi bodde med savannen utanför tälten(Rena hotell rum) duktiga chaufförer som kan allt om djuren. Själva flyresan är ju dyr som den är. Men detta blev mitt livs resa. Visste inte vad som vätade men det blev otroligt på alla sätt!

Ha det gott.

Kika gärna in senare så visar jag lite mer!

13 Mad World:

Härliga porträttbilder som förmedlar känslor på ett bra sätt: glädje, lugn och uppgivenhet, tycker jag.

14 Erik:

Jaha, Rajson har tydligen problem med blogg.se. Trist att bloggen krånglar, men kul med din långa kommentar, sån't gillar jag. :-)

Tack för din förklaring av skylten Susanne. Kan förstå varför den satt där, baristan fanns i ett fik vid busstationen i Terracina. Runt fiket hängde en del som inte verkade ha så mycket euro. Hon gjorde ett sött hjärta med kakao på cappuccinoskummet. ;-)

Rakt på sak Mad World.

Tror jag får avsluta bloggandet för ikväll, kanske kan kolla in några fler Fototrissar i början på arbetsveckan, vem vet.

Må så gott alla bloggvänner!

15 Mats:

Intressant trio - jag funderar över det här med objektets placering i bilden. Undrar om den tredje bilden skulle vinna på en djärvare beskärning? Det tror jag!

16 Anni:

Oj, jag är nog för måndagstrött för att läsa in vad du tänkt ut... men jag gillar trissen!

17 Kjell E:

Jag har tre italienare med på min triss(tror jag).



Icke för ty, så tycker jag ätt trean sticker ut för dig den här veckan.

Kommentera här: