Torsdagsreflektion 26 mars

Familjen är viktig!
Det är de nära och kära som är viktigast.

                              
För mina familjemedlemmar skulle jag glatt gå genom ett eldhav för att hjälpa dem, om det skulle behövas.
Jag tror och hoppas att alla föräldrar känner så.
Tyvärr kan jag inte vara "curlingpappa" hela tiden, i alla lägen. Fast vadå tyvärr, jag ska inte behöva vara det! Som förälder uppfostrar vi våra barn så gott vi kan, vi stöttar dem, vi hjälper barnen in i vuxenvärlden så gott vi kan. Vi kan alla uppleva olika "smällar", jag tror att det ibland kan vara bra att "ta en smäll", att förstå allvaret.
 

Far med dotter.

Vi står så ofta inför olika val och när väl valet är gjort så får man ta konsekvenserna av sitt val. När ungdomar festar en kväll, trots förmaningar från sina föräldrar (ja, i alla fall från dem som bryr sig och inte slappt struntar i sina egna barns förehavanden) så blir det baksmälla och ibland även andra problem. Något som kanske får denna ungdom att själv säga, aldrig mer. För en del blir det några gånger till, för andra blir det aldrig mer. Vi är olika, både vi vuxna och våra barn!
 
Men det är trist när antalet vuxna i skolorna nu krymper ännu mer. Dagligen läser jag om kommuner där man tänker spara in på personal på skolorna. Det är så fel när antalet elever i klassrummet ska öka, när det är bevisat att en lärare, en pedagog "klarar av" ungefär 15-20 elever som max, om den läraren ska kunna göra ett bra arbete.
Nu skriker kommunerna om brist på pengar, budgeten är ansträngd och var drar man ner på resurserna?
Ett ställe där kommunen försöker spara, är våra skolor.
Så förbaskat idiotiskt! Spara in några lärarlöner och dra ner på fritidspersonalen. Det kanske sparar in lite pengar, men på bekostnad av våra barn.
Hur fasen kan politikerna se så kortsiktigt på sina ekonomiska problem.
Vuxna förebilder behövs runt våra barn och ungdomar! Skolan är en stor del i våra barns vardag. Själva far vi föräldrar iväg till arbeten och kan omöjligt sitta med i klassrummet för att kolla att allt fungerar bra.
Men hur ska en lärare kunna se den enskilda eleven (mitt barn) i en grupp på drygt trettio elever?
Jag blir förbannad bara jag tänker på det.
Det är stor risk att många av våra barn kommer att fara illa. Sedan försöker vi vara så bra föräldrar som vi någonsin kan. Men det går inte att få lön från arbetet och samtidigt sitta med i skolan, att peka på felaktigheter.
Vi måste ryta till som föräldrar. Ge politikerna en örfil, få dem att fatta att det inte går att spara på våra barn och ungdomar! De tänker helt fel!
Kanske är inte lösningen att ge mig någon spänn mer per tjänad hundralapp. Det hjälper inte mina barn att sänka skatten! I våra skolor behövs det lärare, där behövs det flera vuxna.


Far med son.

Jo, jag vet att barngrupperna ökar på Dagis och att personalen inte hinner med. Det är lika fel av kommunerna att spara pengar på våra dagis. Samma feltänk som i skolorna. Våra barn måste få kosta pengar! De är vår framtid!

Detta blev mer allvarligt än jag först tänkt...

                                                    Här finns flera
                       
Erik

Kommentarer:

1 Barbamorsan:

Ja det är viktigt med vuxna hos barnen, håller helt med!

Dessutom så kommer detta kosta i framtiden ...huu. Men det är då och inte nu. Konstigt de vet ju att grunden är så viktig. Tråkigt att pengar har sådan stor betydelse men det är ju tyvärr så värklden ser ut idag. MEN än värre är ju faktiskt bristande engagemang hos föräldrar, för på något sätt kan jag tycka att man har ju ansvar för sina barn och kan inte helt lämna över det på dagis fritids och skola.

2 Fia:

Tack!

Kommentera här: