Vasaloppet pågår...

 
Vasaloppsstarten för ett par år sedan.

... men jag är inte med, inte i år heller. Motion är ju bra i alla dess former, men själv väljer jag gärna sportformer som inte kräver snö eller is, så därför faller Vasaloppet bort som motionsform för mig. Just den här typen av långlopp har aldrig lockat mig. Men jag och speciellt sambon brukar titta på Vasaloppsändningen i tv. Speciellt starten klockan åtta och de olika kontrollerna som levererar blåbärssoppa och annan vätska är intressanta. Småroliga intervjuer med vasaloppsdeltagare bakom eliten. Ibland kan det bli små pärlor som levereras av intervjuaren Kalle Moraeus som är ny för mig som sportreporter. Fast han hör ju ihop med Dalarna och han är populär, så valet är kanske inte så konstigt som det först verkar. Han intervjuar skidåkare som deltar i loppet och kollar inne i bodarna mm. De har gjort ett bra jobb, alla masar och dalkullor som hjälpt till att fixa spåren åkbara. Det fanns risk att de skulle vara tvungna att ställa in årets Vasalopp på grund av snöbrist och töväder! Men genom att lägga om spåret på några ställen och samla ihop snön längs skidspåren så kunde loppet genomföras även idag!
 
 
Nysnö på spåren idag ger ett tungt lopp. bild SVT.
 
 
Malik Bendjelloul fick Oscar i fjol för bästa dokumentärfilm.
 
Kommande natt är det dags för Oscarsgalan, denna filmgala där de flesta Hollywoodstjärnorna vill och brukar synas. Finns en del intressanta filmer och skådespelare som har chans få en och kanske en andra Oscar. Det brukar bli någon film som utmärker sig och vinner flera priser. Få se vilken film det blir i år. Hur som helst så brukar jag titta på Oscarsgalan och det ska jag försöka göra även i år!
Får kanske ta en sovstund nu på dagen för att orka med att hålla mig vaken hela natten! Det är förvånande lätt att slumra till i tv-fåtöljen.
 
 
Andra inlägget i "#blogg100" får bli så här. Jag har anmält mig, men hittar inte mig själv i namnlistan. Kanske kommer jag med i listan under veckan...
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Klimakteriehäxan:

Jösses Erik du fick mej att signa Blogg 100 listan. Det vet man ju inte hur det kommer att gå ... för något år sedan skrev jag absolut varje dag, men sen nåt halvår eller så är jag inte alls lika flitig. Men kanske kan man behöva en sån här påfösare??? Bara att önska oss lycka till, eller hur!?

Svar: Visst. Lycka till bloggkompis! :-)
Erik

Kommentera här: