Oscar och ändringar i bloggen


Hm, vet inte om jag riktigt är nöjd med vad jag gjort. Men nu har jag gjort några förändringar i bloggen, testar så här ett tag. Tycker det var dags med en förändring. Fast jag vet verkligen inte om det är så här jag vill ha det.
Kanske kan du som besöker bloggen lämna en kommentar och tycka till. Har du tips så blir jag bara glad för dina synpunkter.

Jag hade några olika förslag på headerbild, här under är en av dem.
 
 
 
Jag tog mitt foto och trixade lite med det, det syns väl att det är en semla?
 
 
Men mitt bildval tycker jag funkar bra, fast bilden går inte ut hela vägen som jag trodde. Får kolla på html-koden, kanske ligger felet där? Sedan kom texten under, jag som trodde den skulle lägga sig på/över headerbilden. Som sagt, får kolla vidare i html-koden! Undrar vad det är som blev fel?
 
 
Noterar att mina foton kan bli större nu och det är såklart bra.
Så vill jag ha det!
Fast det är ju inte alltid som mina foton behöver vara så stora. Kommer nog inte att ändra på äldre bilder i bloggen, det verkar besvärligt och ganska onödigt.
 
Något helt annat!
Om du inte var uppe i natt och såg på Oscarsgalan i kanal 9 så kan du se ett sammandrag av galan ikväll på kanal 5. Då kan du sedan snacka om det på någon fika senare under veckan
 
Antar att det alltid sitter fyra förlorare och besviket ser vinnaren gå upp på scen och ta emot sin Oscar.
 
 
De flesta av de förhandstippade vinnarna vann sina Oscars, så överraskningarna var få, men det är väl inte bara därför man tittar på galan?!
 
Det blev en promenad längs den gyllene vägen, "Trollkarlen från Oz (the Wizard of Oz)" 
 
 
 
Just den filmen var redan med för ett par år sedan i en Oscars-sketch. Nu var det dags igen.
 
 
Småkul den gången, nu under Oscars 2014 var det ett fint sångnummer med Pink sjungande "Somewhere Over the Rainbow" från scenen och klipp från filmduken.
Här kan du kanske se och höra Pink framföra filmlåten!
 
En annan låt vann en Oscar...
 
 
 
 
Animerade filmer brukar ganska ofta vinna Oscars för musiken. Ibland är det tyngre namn, som Elton John med musiken till filmen "Lejonkungen" eller Randy Newman som skrev musiken till filmen "Ragtime" som gav honom en Oscar. Han har blivit nominerad tjugo gånger! Bland annat har han skrivit musiken till flera animerade filmer, som "Toy Story" (ett, två och tre), "Monsters Inc." och flera andra Disney-Pixar filmer.
 
Filmmusik är intressant, tycker jag. Det är en pris jag brukar kolla upp, om jag inte redan sett och hört den vinnande filmen. Här en sida som har samlat Oscarsvinnarna. I år vann filmen "Gravity" musikpriset.
 
Här en trailer för Gravity!
 
 
Kristen och Robert är glada under tacktalet.
 
De är inte så många, men vinner du en Emmy, en Grammy, en Oscar och ett Tony pris så gör du en "Egot" och det lyckades Robert Lopez göra när han tillsammans med frun Kristen Anderson-Lopez vann årets Oscar för "Best Original Song". Man kan säga att de hunnit bli vana vid att hålla tacktal.
 
 
Helt rätt i tiden så skapade Ellen Degeneres en "selfie" som hon sedan la ut på twitter.
Svårslagen selfie må jag säga med alla Hollywoodstjärnor!!!
 
Här skapas en selfie med ovanligt många kända ansikten.
 
Eller en annan vinkel rakt framifrån...
 
En selfie som slår det mesta!
 
Ellen lyckades verkligen skapa en selfie som säkert många gärna skulle få ta själva, eller vad tror du?
 
Ellen Degeneres var mycket lyckad som värd för hela galan.
 
 
Kanske får återkomma till Oscarsgalan i annat inlägg...
Det här är mitt tredje bidrag till "blogg100"!
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Vilken fin blogg jag kommer in på, riktigt fin. Gillar bredden och att bilderna är större. Kul med semlan i headern, den passar ju jättebra. Tycker att du ska behålla det här utseendet :-)

Kollade faktiskt på Oscarsgalan i natt, i alla fall fram till halv fem i morse då jag inte orkade vara vaken längre. Lite besviken är jag att jag missade hyllningen till min absoluta favoritfilm "Trollkarlen från Oz". Får väl kolla lite på sammandraget nu i kväll. Såg Ellens selfie och letade upp den på Twitter några minuter efter att hon tagit den, riktigt skoj. Kul också att se alla Hollywoodstjärnor som satt och mumsade pizza i sina designerklänningar :-) En av de bästa Oscarsgalorna någonsin i underhållningsväg. Kan dock inte glömma Michael Moore och hans "Shame on you mr Bush" på galan 2003, den är nog bäst.

2 Erik Semlan:

Kul att du också tittade Hanna.
Undrar hur många vi var, hur många svenskar tittade på galan via kanal 9?
Såg en del av sammandraget också. Allt verkar inte ha kommit med, lustigt urval.

3 Anitas Malta:

Vilket lyft Erik !!! Tycker din nya blogg är jättefin. Tänkte faktiskt på det häromdagen då jag besökte dig att du har haft samma layout, den gröna färgen etc.. ganska så länge. Tycker du gjort helt rätt ! Vilken överraskning. Din header är som klippt o skuren för dig. Det är ju just "Semlan" vi förknippar dig. Den ska du absolut ha kvar. Att bilderna nu är större är ett stort plus. Det var även mitt mål när jag skapade min nya sida. Det bästa är om man kan klicka på dem så det blir till fullskärm, med det beror ju lite på vad man vill med sin blogg. Min nya är nog mer en fotoblogg. Html är för mig lika med kinesiska. Behärskar man det så kan man göra mycket. Själv har jag problem med de stora vita plattorna som stör lite. Vill ändra färg och annat. Men tids nog blir det som man vill ha det och du ska helt klart vara nöjd !! Det enda jag kan ha synpunkt på som kanske är negativt är reklamen. Ibland vet jag inte vad som är reklam och vad som tillhör inlägget.

Oscarsgalan !!! Hur i hela friden kunde jag missa den ?? Tycker det är kul med lite glitter och glamour vilket jag nu kan ta del av hos dig istället. Tackar !! Blogg100 går vidare och vi hänger med !! Iallafall hittills ;-) Ha det bra !!

Svar: Behärska html öh?! Jag förstår lite och kan läsa mig till ännu lite mer. Även xml har jag varit inne och rotat i en del. Småknepigt. Ett litet mellanslag eller en missad parantes kan ge förödande resultat på textens utseende eller hur en bild placerar sig.
När det gäller reklamen så kan jag inte påverka den så mycket. Det är väl det sätt som bloggvärden tjänar sina pengar så jag kan blogga gratis.
Men jag kan hålla med dig, reklamen kanske jag skulle kunna sära ut lite, genom att få mina inlägg att stå ut lite, ge dem en svag underliggande färg kanske?
Tål att tänka på. Tack för dina positiva synpunkter. :-)
Erik

4 Fia:

Det kändes alldeles rätt med en semla i högsäte på din blogg! Det blev nytt och fräsch med den här layouten, men jag tyckte faktiskt även att den gamla gröna var ganska trivsam.
Det här var ett väldigt trevligt inlägg med en massa rolig information. Gillar verkligen Ellens selfie!

Kommentera här: