Syna sömmarna

 
 
 
 

Nog bäst att "sömmarna" synas ordentligt och rören spolas rent. Allt för att slippa otrevliga översvämningar i framtiden.
Grabbarna som kom förbi nyligen var trevliga och den ena berättade en hel del om vattentryck och annat kring stammar och rörs hållbarhet. Som att denna spolning drar iväg 30-40 meter vattenslang och spolar rent långt ner i rören. Det är ett litet munstycke (kolla en av bilderna) som under högt tryck sprutar vatten i flera smala strålar som både spolar rent i rören och samtidigt för munstycke och slang vidare i röret. Smart sätt att göra rent!
 
 
 
Många meter slang for iväg ner i röret. Det speds en ganska otrevlig lukt i köket,som gick att vädra ut, tur det.
 
 
 
 
 
 
Det lilla munstycket gör underverk nere i rören.
 
 
 
 
Inställningen på kompressorn är viktig, säkert kan man skada mer än vad man ska skydda om trycket är för mycket (vilket osökt får mig att tänka på en av Dag Vags låtar!).
 
 
Inställning är tisdagstemat, som kom sent denna vecka, så det temat slänger jag in i detta synande av sömmar också. Inställningen till lukten som spreds var väl inte så positiv... men inställningen till hantverksbesöket var klart positivt, ingen vill väl få översvämning på grund av stopp i avloppet!?
 
 
 
 
• Kategori: onsdagstemaTaggar: hantverkare, inställning, rörrensning, syna i sömmarna, tisdagstema; • Kommentarer (8)
Erik

Kommentarer:

1 Kerstins foto:

Ja det där är ju en klockren lösning på temat. Himla tur att både gubbarna och tekniken finns.
När det gäller min bild så håller jag med dig, hon hämtat nåt i väskan men det är ju inte så kul så jag håller mig i fantasins land. 😉

2 Violen på Brandholmen:

Både gubbar och teknik ska man vara tacksam över! Hos oss spreds en otrevlig lukt men den försvann när grannens rör blev renspolade och luktfria! Bra bildval till temat och så fick jag lära mig något nytt idag också!

3 Hanna:

Ja du det är tur att de finns, räddarna i nöden. Finns väl nästan inget värre än att stå med stopp i avloppet. Har mött en sån där lång slang i mitt trapphus ett par gånger och alltid varit lika orolig att det är hos mig det är stopp, det har dock varit hos nån granne...

4 Freja:

Jag har sett en sån rensning, när min syrra hyrde ett hus i Stocksund där det plötsligt bildades en ganska otäck pool i källaren... Då använde det en sån mockajäng. Det visade sig att det var ett träd nere vid gatan vars rötter växt in i ledningen, så det blev en ganska stor operation för att få bort deras, allt annat än välluktande, pool... Otroligt praktiskt grunka!

5 BP:

Kan inte låta bli att skratta liiiiite. Proceduren påminner inte så lite om en koloskopi...

6 Arja:

Halloj!
Inget kul med stopp i rören, bra tolkning på dagens tema :O)

7 Monica o Jacob:

Det var en bra lösning på temat, är lite skeptisk till tryckluft tänk om rören glider isär och man får hela grunden full av avloppsvatten;-(
GLAD MIDSOMMAR

8 Caroline:

Bra grejor det där.
Vi har själv haft besök av en rörmokare med sådan utrustning, var rätt imponerande att se hur snabbt vattnet rann undan sedan i kök och tvättstuga.

Kommentera här: