Restless (Rastlös)

 
 
Hayley Atwell, Rufus Sewell, Charlotte Rampling och Michael Gambon är med i "Restless" ett BBC Drama.
 
 
Ikväll kommer andra och avslutande delen av spionthrillern "Restless". Tror den redan har visats på tv, men nu har vi fått chansen att se den igen (om så är fallet). Den ligger kvar ytterligare några dagar på SVT Play.
Måste få klaga lite. Förstår inte varför SVT gör om den utmärkta Play som de har gjort. det var både bekvämt och enkelt att hitta program. Numera är det svårt att hitta nyhetssändningar och klipp från morgon-tv vet jag inte vart de gömt undan!? Tycker det mesta har blivit snårigt och svårt att hitta. SVT Play har när de gjorde den senaste "ansiktslyftningen" helt tappat bort sig! Tidigare fanns det ganska många länkar till det som nyligen visats på "vanlig tv" och man kunde lätt klicka och på så sätt titta igen. Nu verkar det som jag måste in i innehållslistan och där är det inte lätt att hitta. I alla fall jag tillhör den grupp tittare som kan ha sett del ett av någon (kort-)serie och där jag förr kunde hitta serien när de berättade att del två nu visats. Bilden och titeln får det att ringa en klocka i mitt huvud och jag inser, ja just det den serien var ju bra, ska kanske titta på andra delen också. Nu har jag redan tappat bort flera serier och missat avsnitt. Deras nya startsida är dålig. Så rent ut sagt, det är mest skit med nya SVT Play. Tråkigt för jag gillade verkligen denna hemsida.
Det har varit så lätt, tidigare. Numera vet jag inte, det är få saker de tipsar om på startsidan.
Förbaskat irriterande kan jag tycka. Kanske är jag ensam om denna åsikt, men jag tror inte det. Hur upplever du nya SVT Play?
 
 
Många snygga hattar i den tvådelade "Restless".
 
 
Hur som helst nu visas denna tvådelade spionhistoria, som bygger på en bok skriven av William Boyd.
Del ett som visades igår, var så där välspelad och med en spännande historia från världskriget och så "nutid" (i tv-filmen satt till 70-talet).
 
 
Michelle Dockery spelar dottern Ruth som får reda på att mamman varit spion för länge sedan.
 
 
Gillar verkligen vad britterna kan trumma ihop för olika historier som tilldrar sig under andra världskriget eller tiden just efter. Så har de tydligen gott om rekvisita också. Känns väldigt äkta när de gör olika tv-serier och filmer.
Blir mellan varven såå irriterad när en del ganska ologiskt inte översätts. Som nu den aktuella tv-thrillern "Restless" som SVT visar, som när den nu kan läsas på svenska (bygger på en roman som så ofta) fick det logiska namnet "Rastlös".
Undrar varför då SVT inte använder sig av det svenska språket och låter thrillern få heta "Rastlös" precis som boken??!!
 
 
 
Fin gatuscen från "Restless". Här spelas rollen Sally/Eva av Hayley Atwell.
 
 
Modern Sally/Eva spelas här av Charlotte Rampling. Hon tycker sig se män i skogen.
 
 
Njut gärna av Restless (Rastlös), det tänker jag göra. Det kan vara skönt att inte bara se på fotboll. :-) 
 
 
• Kategori: tvintryck i soffdynanTaggar: Charlotte Rampling, Hayley Atwell, Michelle Dockery, Rastlös, Restless, Rufus Sewell, William Boyd; • Kommentarer (3)
Erik

Kommentarer:

1 BP:

Det är sällan att jag kollar på svtplay och jag är inte ens säker på att jag någonsin varit in på den gamla sidan.
Nu fick jag ju kolla in sajten och ja, det finns ju ett sökfält så - kan nog inte yttra mig.
Restless har jag totalt missat - älskar dessa engelska retro-serier, men just nu är det fotboll som gäller för mig som du kanske anar;-)

2 Hanna:

Har inte tittat på den serien, kanske något jag får ångra. Charlotte Rampling tillhör en av mina favoriter.

3 Freja:

Jag såg den sist den gick. BBC är fantastiska på att göra serier, ofta väldigt hög kvalitet! Är sällan inne på play så jag har ingen åsikt. Vi måste skaffa en smart-TV innan jag mer regelbundet kommer använda mig av play, för jag gör alltid nått mer när jag kollar på TV, blir "restless" av att bara titta, så oftast sitter jag och bliggar med datorn...

Kommentera här: