Varmt

 
 
 
 
 
Är det över tjugo grader varmt även på natten så har vi tropisk värme. Nu är det snudd så varmt, puh!
Tänk att man så enkelt kan bli förflyttad till tropikerna. Måste säga att det inte är mycket att längta efter. Usch, mest klibbigt och svettigt. När jag är nyduschad får jag känna mig fräsch i max fem-tio minuter, sedan klibbar t-shirten mot ryggen igen och en timme senare är det som om man inte duschat alls.
Men kanske är detta bara en föraning om hur det kan komma att bli i framtiden?
Det pågår ju en global uppvärmning av vår planet och den kommer på längre sikt föra med sig mer regn och högre temperaturer här i vårt område.
Jag tycker redan nu att det är jobbigt med fästingarna!
Undrar vilka farliga djur som kommer att kunna överleva i våra skogar om temperaturen stiger och vintrarna blir mildare?
Precis vad jag längtar efter, att få hit farliga tropiska djur som plötsligt kan dyka upp där jag vandrar kring i skogen på sensommaren på jakt efter svamp och istället stöter på en giftig kobra som känner sig hotad där den slingar fram bland kantareller och karljohansvamparna! Jag lär ju inte känna igen den förrän det är för sent och giftet sprider sig i kroppen och jag får andnöd eller så spottar den och förblindar mig. Ja ja, kanske slipper jag möta en giftig snok i skogen. Men högre värme är ju inte bara trevligt och bra. Nu har de börjat varna för värmen på nyheterna. Dricka mycket är viktigt, de säger de hela tiden. Så glöm inte att dricka, flera liter om dan!
 
 
 
Ingen vill in i varma husvagnar eller kvalmiga stugor, ett kvällsdopp kan svalka lite och varje kvällsbris mottages tacksamt.
 
 
Avslutar med en rolig bild som jag fått!
 
Bara klicka bilden större!
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Inger Maryissa:

Ja, vi har verkligen fått värme och även här i Stockholm
och på snudd på tropisk värme då även kvällarna och nätterna är varma nu
ja, det är oroväckande detta med den globala uppvärmningen och vad den kommer att innebära i framtiden

2 Gunvor:

Häruppe i Hälsingland har vi också varmt o skönt. Men nätterna är svala ca 14grader. Det är ju inte så tropiskt. Men annars är det bara härligt tycker jag som nästan aldrig klagar på att det är föör varmt.
Det är väldigt fuktigt i gräset om mornarna. Idag har det varit blött hela dagen. Inte så kul när det är nyklippt gräs som följer med in.
Ha det gött!

3 Freja:

Jag fasar för den globala uppvärmningen, eftersom höst och vinter är de årstider som passar mig bäst. Tur jag har en källare jag kan gömma mig i...

4 Stare Ström:

Dina bilder ser svala och fina ut. Bäst nu tidiga morgnar och sena kvällar.

5 Mia Ahlstrand:

Underbart kvällsljus i dina bilder! Vad härligt att ni också får svettas och vara klibbiga :) Här är det strax under 30 på nätterna, strax under 30 i havet så det är knappt att det svalkar... Och här finns boaormar, det kanske vore nåt för dig. Igår när vi åt på restaurangen berättade kyparen att de hittat en boaorm inne i restaurangen ett par dar tidigare...

6 Gärdsmygen:

Detta är sommar! Nu har du ju havet att svalka dig i också! Jag njuter och hade gärna velat att alla somrar var så här. Två månader om året!

Kommentera här: