Metall

 
 
 
 
 
 
Funderade lite på om jag skulle delta med detta metallgolv på temat "close-up" lite i efterskott (det var veckans Onsdagstema). Men så kom Sinneskatten (Tema Fredag) mycket påpassligt (för mig) med metall som tema och då kör jag fotot där istället.
 
Tydligt använt och slitet metallgolv. Denna typ av golv stöter jag på ibland och jag har alltid gillat dessa "fiskbensmönstrade" metallytor där och när helst jag möter dem. Ofta är det olika golvytor.
Så här lite i motljus syns mönstret tydligt i ljuset.
Undrar du över golvet, kanske vill du veta mer om vad och var, så får du vänta till söndag och det väldigt fria fototemat "Skyltsöndag".
För på söndag visar jag skyltar och mer från samma plats. Så välkommen att återkomma på söndag! :-)
 
 
Men nu är det fredag och läge för lite metall. ;-)
 
 
   
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Intressant bild! Blir riktigt nyfiken, men hur kan du ha hjärta att hålla oss på sträckbänken ända till på söndag!

2 Ulla Laiho:

Roliga tankar du har om min plåtklädda skorsten.

Tjusigt fångad relief på metallgolvet.

3 Stare Ström:

Så fint mönstret framträder.

4 Freja:

Ohh, cliffhanger! I sonens rum har vi en vinylmatta med sånt mönster, från början vågade hans kompisar inte riktigt gå in, de tycker golvet ser vasst ut... Det är ett coolt mönster!

5 Anneli - A'la Foto:

Så bra att fredagens tema kom så denna bild tagen och använd! Passade ju perfekt! :)
Ang. lutande bilder så visst kan en bild bli mera spännande av att luta den! Det beror på motivet, lutningen osv. Tex lutar man inte en bild med tydlig horisont för det ser lite konstigt ut! Är det vatten i bilden ser det ut som om vattnet kommer rinna ut! Medan vissa motiv, som är mest mönster kan bli bli väldigt coola genom att luta dem lite! Testa!

Jag tror att många unga, börjar som vanligt att fotografera som det ser ut i verkligheten. Nästa steg är att luta allting. Det tredje steget är att gå tillbaka till att inte luta. Och det fjärde steget är att göra som man själv tycker och blanda det man själv vill! Jag har gått i genom alla stadier och jag ser många i de olika stadierna (många som jag coachar i sin fotografering) och det är spännande att se att lutningen är ett utvecklingsmoment för de flesta! Däremot sällan hos äldre män konstigt nog! :)
Att jag lutat min bild beror mest på att jag hade ett objektiv som helt enkelt inte fick med hela tornet och det fanns inte så stort utrymme för mig att flytta på mig för att lyckas få med hela. Men å andra sidan, även ifall det fanns det hade jag nog ändå tagit en sån här bild! Denna är för mig mönster och inte nödvändigtvis tornet! Och då ville jag ha med diagonalen i bilden där tornet gick från undre till övre hörnet! SÅ det var lite så jag tänkte! Hoppas jag har svarat på dina frågor! :)

Ha en fin helg!

Svar: Tack för att du tog dig tid och svarade på min undran. Du har rätat ut flera av mina frågetecken. :-)
Själv har jag som du antar nått stadie fyra i din utvecklingskurva. Upplever en del lutande foton mer som ett sökt sätt att presentera sitt fotografi än ett medvetet eget val. Självklart kan man se på innehållet i ett foto på olika sätt och då kan det presenteras på väldigt olika sätt, det har du helt rätt i. Lite tråkigt att det verkar vara så få som vill teoretisera kring fotograferandet. Det känns trevligt utvecklande, jag får leta upp en lokal fotoklubb som kan hjälpa till att utveckla mitt eget fotograferande mer. :-)
Erik Kling

6 Anni:

De där plåtarna är snygga, halkfria och stadiga. Jag har aldrig lyft någon, men jag antar att de är ganska tunga ...

Kommentera här: