Fågelstaty

 
 
Lustigt. Nyligen var det "bevingat" som var fototemat hos en annan bloggare och bara för någon vecka sedan hade även fototrisstemat "i luften". Att nu Sinneskatten väljer "fåglar" blir det mest raka, direkta temat av dessa teman som så lätt visar foton på flygande fåglar. :-)
 
 
 
En stolt pingvin med låda på magen.
 
 
Så varför inte hänga på pingvintrenden? Tycker de är söta. Det finns en staty i Aspuddens tunnelbanestation som man ser varje gång man kliver av tunnelbanan där nere. Den står i utrymmet mellan perrongerna innan man tar rulltrappan upp till gatuplanet. Den pingvinen får mig på något lustigt sätt att alltid tänka på Owe Thörnqvist.
Här har du en annan version av "Varm korv boggie" från 2008 och här lite information kring hans låtar mm.
 

 
 
 
Fåglar är som jag nämnt Tema fredags motivval så jag tar med en udda fågel som stod där på en servering i Strängnäs för att knyta ihop fredagens två olika fototeman.
 
 
Fågeln står i en udda fontän, det rinner lite fukt (vatten) längs den vridna stenmonoliten bredvid stålfågeln.
 
Bortsett från vattnet utan tryck i den skrala fågelfontänen så kan man se en del annan konst i Multeum. Har du vägarna förbi Strängnäs nu i sommar så missa inte detta kulturhus, Multeum är klart intressant!
 
 
 
 
 
• Kategori: Tema fredagTaggar: Aspudden, Multeum, Owe Thörnqvist, Strängnäs, fredagstema, tema fredag; • Kommentarer (3)
Erik

Kommentarer:

1 Freja:

Åhh, den där andra fågeln hade passat så bra ihop med min flamingo!

2 Anemonen:

Finfint bidrag med annorlunda fåglar. Gillar bild ett pingvin med låda på magen. Precis som du tänkte jag direkt på den låten. Många och roliga låtar gjorde han Owe Törnqvist. Minns också alptoppens ros he he rolig den. Trevlig helg.

3 Stare Ström:

Onekligen är pingviner populära överallt i världen!

Kommentera här: