Lokalt Thaiställe

 
 
Gillar den hemmasnickrade långbänken utanför "thai-haket" Nickys på Blommenbergsvägen.
 

Jag har riktigt svårt att bestämma mig hur jag ska förhålla mig till denna "hemmagjorda" restaurangskylt.
Jag har inga direkta åsikter om maten, den smakade bra och jag blev inte magsjuk. Nej det är inte maten utan det är just själva skylten som stör mig.

Denna blandning av gemener och versaler, varför undrar jag lite stillsamt. Blandar thailändare själva sina skrivtecken vilt mellan små och stora tecken, om de nu har ett liknande system som vårt med stor begynnelsebokstav och så vidare? Det är hur som helst en sak som stör mig.
 
Även det barnsliga och ganska taffliga över hela skylten påverkar mig. Känns som en slarvig skiss på en servett över en tänkt skylt (ungefär så här kan den se ut) som sedan blev till den färdiga skylten. Kanske en förväxling mellan skiss och färdigt förslag i skyltfabriken?
Samma logo använder de på menyer och visitkort.
Kanske är jag petig, men redan den "hafsiga" skylten får mig att tveka. Ska jag verkligen gå in och beställa thaimat här!? Är maten liga slarvig och hafsig som skylten?

 
Hur påverkas du av hur en restaurangskylt ser ut?
 
 
Blir mitt bidrag nr 44/100 i utmaningen #blogg100.
 
 
 
Så är det (precis som många andra söndagar) mitt bidrag till Skyltsöndag. Nu ska jag kika runt lite hos andra bloggare som har publicerat något skyltigt. :-)
 
Trevlig söndag önskar jag dig, passa på att vila för imorgon är det vardag igen!
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Som lärare borde jag ju ogilla en slarvig blandning av gemena och versaler, där alla skrivregler är satta ur spel, men jag tyckte faktiskt om den här skylten! Det var något hos den som gjorde den tilltalande. Kanske att den ser lite vänlig ut?

Svar: Du har en poäng, men det är inget som får mig vänligare inställd. ;-)Men tanke på att thailändare skriver åt samma håll som vi och alltid inleder stavelser med en konsonant, även om de inte alltid skriver den först, så håller jag fast vid min tanke på slarv kring skyltskapandet.
Vet inte hur många som bloggar vidare i utmaningen "#blogg100" men kul att du fortsatt.
Erik

2 Klimakteriehäxan:

Jag borde ogilla den, (självutnämnd) språkpolis som jag är, men jag tycker den har en viss charm. Sen kanske själva stället och dess meny är värd nån längre omväg?

3 Klimakteriehäxan:

INTE är värd, skulle det stå förstås!

4 Klimakteriehäxan:

Och när jag ändå är i farten: hur nöjd är du med Blog 100? Läser du några nya? Har du fått nya läsare??? Hur funkar det på dej, s a s? jag orkar inte botanisera bland dem alla, så många som de/vi är!

Svar: Vet inte, tycker antalet besökare ökat på min blogg. Fast jag har ju själv blivit mer aktiv också. Men inga udda, nya kommentarer (dvs nya besökare) precis. Det är mest mina "vanliga" bloggkontakter. Vet inte var alla blogg100 håller hus.
Så inte märker jag så mycket av blogg100 precis!
Erik

5 Benita:

Jag tycker att skylten är fin, gillar sådana skyltar. Passar bra idag då det är Thailands nyår. Hade själv ingen aning om det men då jag idag träffade en thailändska som bor här så sa hon Happy New Year åt mig, trodde först hon missuppfattat nåt eftersom det var min mans födelsedag.:) Hon berättade då att Thailand firar 2557 år idag, så dom är några år före oss. :)

Svar: Det var intressant information. Vilken lycka att jag visar skylten just nu.Kanske ska tolkas som ett omen. Jag kanske ska resa dit... ;-)
Erik

6 Fia:

Ang #Blogg100: Nej, jag har varit lite duktigare på att uppdatera, men jag har inte fått fler läsare. Jag har snarare tappat läsare den senaste tiden.

7 BP:

Det är ju lite av en "trend" som thairestauranger ha här i Stockholm. Det ska vara handsnickrat både ute och inne och ska förmedla det genuina och enkla som man ser i Thailand.
Personligen tycker jag att det är väldigt charmigt faktiskt. Dessutom kan ju restaurangägarna inte svenska så bra, så de ritar nog upp sina egna skyltar.
Jag säger som så - älskar thaimat och har nog ätit den bästa maten på ett ställe i Vasastan som hade den hemskaste inredningen man kan tänka sig.

Svar: Det har du faktiskt rätt i. Flera Thaimatställen har gräslig inredning. Då kanske man får förstå att skyltarna också kan se gräsliga ut.
Men nog har de väl bättre thaimat i Thailand. Påstår du att Vasastan har den bästa thaimaten, då måste jag protestera. Jag tror nog det finns många inhemska matställen i Thailand som har betydligt bättre mat! ;-)
Erik

8 Gärdsmygen:

Jag gillar faktiskt skylten :)
Men visst påverkas man av skyltar och idag påverkas jag också av ett företags hemsida har jag märkt....det hade jag inte gjort för några år sedan.

9 Freja:

Jag påverkas nog, men i det här fallet tycker jag om skylten. Den känns lite busig, jag gillar det bättre än det som är prydligt. Känner mig mer hemma då...

10 Carita Liljendahl:

Restaurangskylten kan ju faktiskt betyda nåt, ge signaler - det har jag inte tänkt på så mycket innan du frågade :-)
Långbänken ser ut som en bra "ljugarbänk"!

Kommentera här: