tv-teknik på plats


Väljer ett fönstermotiv som visar en del av en stor teknikbuss som krävs när något ska sändas live på tv. Susanne har valt "televisivt fönster" denna gång, passar bra denna tv-rika helg. Det är mycket kablar som ska dras och teknik som ska fungera för att tv-publiken ska kunna se till exempel ESC-finalen från Malmö Arena eller finalmatcherna i hockey-VM från Globen. Ibland ser man dessa "tv-bussar" stå på stan någonstans, fulla med teknik och kunnig personal för att kunna sända ut något intressant till tv-publiken.

 
 
 
 
Vill du kanske se fler fönster, kolla då bland kommentarerna hos Susanne (se nedan)!
 
 
Erik

Kommentarer:

1 larans:

Det är ju en ganska vanlig syn nuförtiden. Bra bild till veckans tema!
Vem som vinner? Danmark verkar ju ligga bra till och isf får vi skåningar möjlighet att uppleva lite ESCyra nästa år också. Min favorit är dock Hollands låt av de som jag hört.

2 Violen på Brandholmen:

Bra televisivt fönster! I en småstad är chansen liten att stöta på en "TV-buss" men den ser intressant ut!

3 Jah Hollis:

Garanterat rätt val för detta lite knepiga tema.
De här ESC-bussarna som dundrar fram på Malmös (ibland trånga) gator nu är bara till för artisterna med följe och möjligen för media också. Vanligt folk får ta buss eller tåg till Arenan (Citytunnelns sista station före Öresundsbron ligger bara ett stenkast från Arenan).
Kostnaden för kalaset för skattebetalarnas del framgår här:
http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/esc-2013/18-miljoner-for-eurovision/

4 Pysselfarmor:

Ja TV- och filminspelningar är det ganska ofta runt Mariatorget och på Hornsgatspuckeln. Har för mig att det vara någon avstägning - förbud att parkera - för det skulle vara någon inspelning i helgen.

5 Hanna:

Fin kontrast mellan de gamla husen och den moderna sändartradaren. Jag blir alltid så imponerad hur mycket teknik och kunskap som ryms i de där lastbilarna, det gäller verkligen att allt klaffar. Nu får vi hålla tummarna för Sverige i två finaler :-)

6 Susanne:

Minns från tidigare år att du brukar följa ESC, men jag gör det inte. Hörde dock på nyheterna att Sverige är i hockeyfinal och det var ju roligt. Följer dock inte det heller. :)

Sådana här teknikbussar ser jag nästan aldrig i vår lilla stad, fast det förstås, under vårt 100-årsjubileum fanns en och annan här.

7 Rajson:

Dom där TV bussarna hittar min lilla stad alldeles för sällan för att jag skulle fånga dom på bild. Detta tema är nog som gjort för stor stan tänkte jag och drog söderut.
Gillar att din bild snyggt tre-delat och kul kontrast i färg o form!
HA det gott!

8 Leena :

Väl funnet fönster till temat! Och fin bild. Jag tyckte det var rätt svårt denna gång.

9 Carl-Axel:

I den televisionstekniska bilden tycker jag att kvinnan i rött är mest televisiv. Fin temabild!

10 Anita - Malta:

Det var ju en fyndig lösning på veckans knepiga tema. Här har jag aldrig sett några teknikbussar. Om det finns några vet jag inte men det gör det förmodligen.
Kikade på delar av ESC inatt. Var ju nyfiken hur det skulle gå för lilla Malta ;-) Nu var det ju ett väldigt låååångt program !! Kikade därför på Svt Play efter sändningen som ju sändes direkt. Då kunde jag spola fram och skippa de mindre bra låtarna vilka var ganska många ;) Fast alla gör ju så gott de kan. Tyckte tjejen från Danmark var värd en seger. Maltas glada läkare hamnade bra tycker jag :-) Trodde inte han skulle komma till finalen. Ha en skön vecka Erik !

Kommentera här: