Klaatu


Bloggaren Fia (med sin blogg Neverkeso) hade med en musikvideo med the Carpenters nyligen som fick mig att minnas den grupp musiker som gjorde originalet till låten "Calling Occupants of Interplanetary Craft". Helt klart en smått magisk låttitel, tycker jag.
En som säkert också gillar låttiteln är radioprataren Kjell Alinge vars trevliga radioprogram "Eldorado" tyvärr togs bort från SR:s programtablå. Trist tycker jag, jag saknar Eldorado. Men tillbaka till musiken!
 
Det var Klaatu, en musikgrupp som var verksamma i Kanada och under några år på 70- och 80-talet släppte gruppen några lp-skivor och sedan försvann gruppen igen. De gjorde originalet som sedan syskonduon the Carpenters fick en mindre hit med.
 
 
Omslaget till Klaatus första skiva.
 
Bitvis påminde deras musik en hel del om the Beatles. De gav sig inte till känna och ett svagt rykte spreds att det kanske var någon/några från the Beatles som ingick i Klaatu. Ryktet var så klart inte sant, men det kittlade säkert fantasin på en del. Gruppen Klaatu förnekade själva detta rykte!
 
Gruppen Klaatu samlade på bild.
 
 
Flera fina skivor gjorde gruppen hur som helst. Här kommer en trevlig låt "A Routine Day" som blev en liten animerad musikvideo. Tydligen början på något som var tänkt att bli en betydligt längre musikfilm (som inte blev av). Så kan det gå och går ganska ofta, allt blir inte av. ;-)
 
 
 
 
 
 
Det finns en del fans som bidragit med information, bilder mm till hemsidan, kolla gärna mer på Klaatu, den officiella hemsidan!
 
Kanske minns du My Space, ett socialt nätverk som fallit lite i glömska?! Även Klaatu finns på My Space! Där finns en hel del musik och även annat smått.
 
Letade och fann ett ganska suddigt videoklipp på YouTube där gruppen spelar live på scen låten "Hot Box City".
 
YouTube har några samlat ihop Klaatu-musiken till en grupp, där "Calling Occupants..." ingår bland flera låtar.
Här har du en ännu större samling Klaatu-klipp på en "egen kanal"! Här hittar du flera ganska konstiga klipp också på kanalen, om du gillar att gräva.
 
Gjorde en sökning och fann denna sida med lite info om Klaatu!
 
Det finns också en söksida med en hel del musikgrupper, däribland Klaatu och deras första lp-skiva.
 
Roligt att några verkar gilla gruppen Klaatu så pass att de skapat hemsidan överst i listan under videoklippet. Allt kanske man inte finner, men det går att finna mycket ute på internet, bara man letar lite.
 
Tror jag stannar vid detta, säkert blir det mer musik en annan gång i ett annat inlägg. :-)
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Vad roligt att ha kunnat bidra med ett inlägg som har inspirerat till skrivande! Och det här var väldigt intressant läsning! Jag hade inte hört talas om Klaatu förr, men nu ska jag lyssna lite. Det är alltid kul att få vidga vyerna och inte bara lyssna på allt som ständigt spelas i P3.

2 ElStiffo:

Klaatu är bra!

Kommentera här: