Hållplatsinfo


Skyltsöndag och en trevlig spårbundet tur ovan jord när jag åker en tur med Tvärbanan (lite kring förseningar med utbyggnaden av Tvärbanan i denna DN-artikel och även här kan du också läsa mer). Fint ljus inne i vagnen när solen skiner där ute. Säkert ser du hållplatsskylten uppe vid taket på spårvagnen, mitt bidrag till "Skyltsöndag" denna gång. :-)
 
 
 
 
Hos Pumita kan du finna några andra som deltar i detta fria fototema som "Skyltsöndag" är.
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 llhertz:

Jo du, det här är en kalasbild för mig som gillar spårbunden trafik i alla dess former. I det här ljuset ser tvärbanan riktigt idyllisk ut :)

2 Pumita:

Tvärbanan är mitt favvotransportmedel i stan! Förr åkte jag med den varje dag (först åt Alvikhållet när jag jobbade där och sedan mot Sickla när jag hade bytt jobb) men nu har det inte blivit så ofta, tyvärr. Trevlig stämning, konduktörerna är super!!! Jag minns speciellt en kvinna som alltid tittade en rakt i ögonen, log och önskade God morgon. Hur djävulusiskt trött jag än var (och det var jag nästan varje morgon) så sken jag upp och dagen var räddad. Det satt i länge. :)

3 Jah Hollis:

Jag har för mig att ha sett någon hållplats för Tvärbanan (skulle kunna vara en sorts frukt) :-) från tunnelbanan någon gång, kan det vara vid Gullmarsplan? Verkar vara (än så länge?) oförstörda och fina vagnar i tåget. Och visst ser man skylten. Här är min:
http://jahhollis.blogspot.se/2013/05/skyltsondag-den-5-maj-gla-me-chokla.html

4 Anita - Malta:

Tvärbanan !! Nu väcker du minnen till liv. Gillade den mycket då jag fick ett avbrott i livet på Malta år 2007-2008 som jag inte gillade alls. Ett halvår bodde jag vid Gullmarsplan och lätt tog jag mig vidare till Årstaberg och därifrån pendeln till HS där maken låg för döden. Hua.. Men det är ju borta och förbi.. Gillar tvärbanan bättre än tunnelbana. Nu måste läsa om utbyggnaden... Ha en bra vecka Erik !!

5 Mona :

Jag bor ju i Göteborg och älskar våra spårvagnar. Eller jag kanske inte ska överdriva. Här finns massor av problem, inte minst med de s.k. italienska vagnarna från Ansaldobreda. Detta är en tragikomisk följetong i Göteborg som varat i 10 år och aldrig verkar ta slut. 38 spårvagnar togs ur drift i början av året p.g.a. rost- och mögelangrepp. Endast en vagn är sanerad och återinsatt i trafik. Men jag föredrar definitivt spårvagnar framför buss och tunnelbana.

6 Hanna:

Vilken himla snygg bild, gillar färgerna och vinkeln där från sätet. Kul också att halva destinationen syns på skylten. Tycker att du visar ett perfekt foto i genren gatufotografering (fast i det här fallet på ett tåg), om det nu finns perfekta foton i någon genre. Bra jobbat! Ha det gott :0)

Kommentera här: