Blomsterflickan

 
Något som jag gillar och som gör mig glad är när jag hittar kul saker ute på nätet. Som detta klipp på You Tube där en kille går runt på stan och undrar vad folk lyssnar på. Kul idé!
 
 
 
 
Men över till huvudsaken, ja snart kommer vi dit...

Det finns olika distributörer av filmer och tv-program och jag har funnit en för mig helt ny hemsida, "Extreme Play". Extreme Play har till exempel filmklipp med "Rackartygarna", som bland annat har gjort en film om en vild åktur genom Stockholm, "Trial Trip in Stockholm". Olika extremsporter finns med, som Parkour och BMX cykling och snowboard! Just den här filmen finns även på YouTube. (Du kan kolla på filmen här under direkt!)
 
 
 
Ett populärt klipp på You Tube som snart närmar sig en miljon besök, olika personer som kollat in resan genom Stockholm. Om den åkturen kan man tycka en massa, en tveksam färd kanske du tycker, men jag lämnar det. Det är något annat som finns där på hemsidan också, som jag vill berätta om!
 
På Extreme Play hittar du även kanalen "Pocket Entertainment" och den trevliga novellfilmen "Blomsterflickan", uppdelad i fem kortare avsnitt.

Jag föll pladask för Blomsterflickan (du kan se den här!). Kanske gjorde jag det för att historien är så charmig. Eller kanske för de två utmärkta skådespelarna Cissi Forss och Olle Sarri i huvudrollerna som blomsterflickan Vendela och cykelbudet Crippe?
Historien utspelar sig till stor del på Essinge-öarna. Trevligt med nyskrivet svenskt och som också hittat en ny distributionskanal. Allt behöver inte vara kopplat till "kända tv-kanaler" som SVT Play eller andra play-kanaler som kanal 5 Play. Undrar hur stor publik som hittat till Pocket TV? Hoppas de gör fler dramasatsningar. På kanalen finns det fler små serier, som "Prinsen" och den kommande komedin "Fenomenet Fredrik".
 
Så här beskriver de själva Blomsterflickan:
Bröllop, födslar, dop och begravningar. Det är mycket dramatik kring Vendelas blombutik. Med sitt stora hjärta och enorma engagemang hamnar Vendela alltid mitt i händelsernas centrum.
Med inblicken i folks liv så kommer också insikten när något inte är som det ska. Det kan vara onödig osämja, ofrivillig ensamhet, otrohet och blommor som skickas till ”fel” person. Och då kan Vendela inte bara stå bredvid och se på. Likt en hjälpande ängel rycker hon ut och ställer saker till rätta. Till sin hjälp har hon vännen och eviga följeslagaren, cykelbudet Crippe.
Det är otroligt vad man kan åstadkomma med lite omtanke och engagemang. Och några blommor...
 
Här en kort trailer (från You Tube) men själva serien ser du på Play-kanalen "Pocket Entertainment"!
 
 
 
 
Kyrkan ute på Stora Essingen har en viss roll och betydelse i filmberättelsen. Manus har Johanna Wilson skrivit och regin står Malou Schultzberg för.
Kyrktornet på Essinge kyrka syns bland annat från delar av Gröndal och även om du kommer åkande på Essingeleden och passerar ön så syns tornet tydligt. Visar ett par egna fotografier på Essinge kyrka som jag tog från Bosses balkong i Gröndal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan få bli mitt bidrag till torsdagstemat,
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Monica o Jacob:

Ett riktigt innehållsrikt och kul I like bidrag, kvällsbilden på kyrkan är riktigt läcker.
Om vi någon gång skulle flytta in till stan igen skulle Essingen ligga högt upp på önskelistan;-)
Ha en bra kväll

2 llhertz:

Mycket att gilla i ditt bidrag :)
Fastnade alldeles väldigt! Himla kul med musikfrågan. Kan inte hjälpas, gillar även de busiga Rackartygarna. Och Blomsterflickan med, fin lite fransk atmosfär i den underfundiga berättelsen.
Som sagt mycket att gilla, gillar ditt urval :)

3 SigridfraEnget:

Fina bilder!

Kommentera här: