Väntan


Väntan på våren ser ut att kunna bli lång. För vintern där ute får påfyllning med ny snö och det vita täcket fylls på. Fast det är ju inget konstigt med det, februari räknas som vintermånad och på tv:n pågår sändningarna för fullt i olika vintersporter. Men nu har vi kommit fram till en trevlig period, när man kan få njuta av semlor. Idag är det fettisdagen i almanackan och väntan är över, ja om man bryr sig lite om traditioner (som jag gör) så är det äntligen dags att få njuta av dessa kaloririka bullar. Nu är det grönt att ta en semla till fikat. :-)
 


Härligt tycker jag, väntan är över! Gillar du semlor?

 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Bra gjort av dig att invänta rätt dag för årets första semla! Det är nog många som har tjuvstartat, semlor börjar ju säljas vid juletid.

2 Anita - Malta:

Åhh.. vad smarrigt det ser ut !! På min almanacka står inget om fettisdagen ;-)Här finns inga semlor och jag och bak går inte riktigt ihop ;-) Fast när jag tänker efter tyckte jag nog bäst om mandelmassan :-)

3 Hanna:

Kan tänka mig att du gillar att sluka en och annan semla med tanke på ditt smeknamn, men jag trodde inte att du var så hård på traditionen. Själv hoppar jag över semlan i dag, gillar inte mandelmassa. Gillar egentligen inte för mastiga bakelser överhuvudtaget. Jag bryter traditionen och tar en kanelbulle på fel dag istället.

4 Artlover:

Wow! Hit med en semla:-) En fullträff som man inte behöver vänta på idag:-)

5 Cecilia Artista:

Ahh, en tradition som måste passa dig perfekt!

6 Marit Johansson:

Ja semlor är gott, men jag längtar mer efter våren.. den väntan känns lång :)

7 Malys Krok:

Ja boller er godt og din ser nydelig ut! Tror jeg må tine en til kaffen snart! -Margit-

8 Della / Var Dag ett Äventyr:

Bara att kasta sig över semlorna nu då, "Semlan"! :)

9 Monica o Jacob:

Haha lite kannibalism eller, gudagoda är dom i alla fall och helt klart värda att vänta på.
Ha en bra kväll;-)

10 Pysselfarmor:

Jo jag gillar semlor och jag bakat och ätit dem för länge sedan :-) jag håller inte på traditionen när det gäller semlor ...

11 Stare Ström:

Läcker bild, på alla sätt! Hoppas den var god! För nu är den väl bara ett minne blott?

Du undrade hur de fick ström till TV:n på mitt inlägg. Vanligaste sättet var nog att tjuvkoppla från en elledning!

12 Annika:

Mycket passande och klockren tolkning en dag som denna. För egen del gillar jag inte semlor. Så det blev ingen för mig idag.

13 Klimakteriehäxan:

Tänkte väl att ditt bildval var lite förutsägbart just denna tisdag och till detta tema! Och jag tänkte likadant!

14 jeanette:

Ha, ha likadann bild hos mig. Gott va det.

15 Birgitte:

Det er svært at vente på forår, men kan også være svært at vente på en fastelavs bolle ;-)

16 Ninnie:

Haha, ja vi är nog en del som väntat tills fettisdagen med att äta semla. Andra fuskar ju och äter semlor redan direkt efter jul...

17 BP:

Semla på en papperstallrik!!!? Men Erik;-)
Vi fick midi-semlor på jobbet igår. Alltså inte stora men inte mini heller om man säger så.
Jag gillar "vissa" semlor. De på jobbet dissekrerade jag, åt "hatten" och mumsade i mig den hemgjorda "geggan" (som jag annars pillar bort) med den fluffiga vispgrädden (som alla andra lämnade.
Ja, jag vet att jag är konstig;-)

Svar: Nä men BP, ta en titt på tallriken igen! Det är verkligen inte någon papptallrik. Det är engelskt porslin med målade Fingerborgsblommor på. Tycker de mindre deserttallrikarna är fina. Tydligen finns det liknande mönster på papptallrikar, eftersom du trodde att jag äter semlor så. Men jag har ramat in semlan i grön papp, tyckte det passade. Midisemla har jag ännu inte testat, det blev ett par vanliga av den större modellen.
Erik

18 Mia:

Heja Erik! Den traditionen håller jag också på, ingen tjuvstart :-)

Svar: Trevligt att veta att jag inte är ensam. :-)
Erik

19 Nett:

Och den smakade säkert jättegott till kaffet :) Tack för tipset om museum inne i triumf bågen, det måste besökas. Nu längtar jag rejält inte bara till Paris men till våren och de friska vårluften. Må så gott!

Kommentera här: