Smutsigt

 
 
Smutsig skylt i Vinterviken, verkar vara mest växterna som smutsat ner skylten, skulle jag tro.
 

Skyltsöndag är ett kul tema, väldigt fritt i formen, som bloggvännen Pumita startade och hon har även fått en del bloggare som följer och lämnar egna bidrag.
Klart skojigt tema, fast min ena skylt denna söndag är kanske inte riktigt så rolig (men de två hänger ihop). Den berättar om fortsatta undersökningar av markerna i Vinterviken och det är ju bra att. Att det skulle finnas gifter i markerna kunde man säkert ana med tanke på vilken verksamhet som fanns där tidigare! Marken ägdes förut av Nobels industrier, som bland annat tillverkade dynamit där. En del av byggnaderna finns fortfarande kvar, flera lokaler som nu används av konstnärer som ateljéer.
 
 
Skylt två om fortsatta undersökningar i Vinterviken det kommande året av Naturvårdsverket.
 
Få se om de behöver sanera marken i området? Vid en äldre undersökning för länge sedan valde de beslutande att låta gifterna ligga kvar, gifthalten var inte så hög tror jag de sa då. Nu bor här fler barnfamiljer och parkområdet besöks av många. Så nu kanske de måste få bort de gifter som blivit kvar i markerna efter Nobel... få se vad riskbedömningen kommer fram till.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Erik Semlan:

Undrar vad som hänt med "Måndagstema", den sidan verkar vara borta!?!? Får kolla igen senare...

2 Stare Ström/Kråkvinklar:

Hittar inte heller Måndagstemat.

Visst är det ruggigt med alla gifter som man bara lämnat kvar. Inte vet vi vad som händer med dem.

3 Della / Var Dag ett Äventyr:

Rejält smutsig den där skylten. Antagligen annan smuts än den i marken i alla fall.

4 Pumita:

Hmm, funderar på den där koloniträdgården... undrar om det odlas grönsaker och annat ätbart där och om det isf är nyttigt att äta dem.

P.S. Jag hann tyvärr inte skylta i helgen men ni sköter det där bra utan mig också. ;)

Kommentera här: