Povel-kryss.


Har just löst veckans roliga Melodikryss som är en Povel Ramel special som Anders Eldeman knåpat ihop.  Igår var det Povel Ramels födelsedag, så då passade det bra med ett Melodikryss fullt med Ramelmusik. För om man gillar Povels musik som jag och sambon gör så var det inte så svårt att få ihop krysset. Men ändå med några klurigheter. Inte helt lätt hålla isär (Errol) Garner och (Fats) Waller när man hör fel bland Povels damröster och stoppar in fel initialer vilken leder mig in åt helt fel håll. Tur min sambo kunde hjälpa till med krysset så det blev rätt! Eller vi tror vi löst krysset. :-)

Denna regniga och blåsiga junidag tror jag att jag struntar i Stockholm Marathon. Jag är inte anmäld (att springa så långt har jag svårt att ens tänka mig en solig och skön dag), men det blir nog inte ens att jag åker in och tittar. Det brukar jag göra, men står över idag. Typisk stugsittardag!
Så det blir nog inte att "Smaka på Stockholm" heller, inte kul sitta i Kungsträdgården i regn och blåst. Trist för alla restaurangerna i Kungsan när vädret är så här dåligt. Otur med vädret! Vilket härligt väder förra helgen jämfört med denna helg!

En annan bloggare Enn Kokk har detta fina inlägg om "Povels mångsidor" och en box med fem cd som han skriver om i inlägget. Där finns flera roliga sångtexter! Enn Kokk brukar också lösa krysset.
Såklart finns det flera hemsidor om Povel Ramel, här en välmatad.




Just denna Povel Ramel låt "Tio små vikingar" var inte med i Melodikrysset denna vecka!

Men klicka på "Bladbergeri Hurra!" så får du höra en melodi som är med i krysset!

Ett annat roligt klipp där både Simon Brehm och Oscar Rundqvist är med är "Svante, va' inte larvig".

Inte heller denna klämkäcka melodi var med i melodikrysset. "Livet är ett helvete" har en text som jag gillar. Den passar ändå ganska bra, kan stämma . ;-)





Povel Ramel har skrivit många sköna melodier! Det finns flera favoriter, ganska många.
Trevligt kryss som jag nu lämnat in via nätet.

Erik

Kommentarer:

1 ormbunke:

Jovisst var det klurigt krysset. Men jag tror vi har rätt. Jag tyckte inte heller det lät som Wenche men sen passade det ju in. Tack för dina ljudklipp.Ha en fortsatt bra helg trots regnet. Men just nu lyser solen från en klarblå himmel men vinden är iskall.

Kommentera här: