Intresseklubben antecknar, kanske.

 
"Allsång på Skansen" brukar ofta lyckas få fint väder på något magiskt sätt. Undrar hur det blir ikväll när de sänder premiären (den sändningen kan ses här också!)? Det har ju klarnat upp, regnet från eftermiddagen är som bortblåst (det kom ganska mycket regn under tisdagseftermiddagen!). Lustigt fenomen, undrar hur statistiken ser ut för allsångskvällarna på Skansen? Jag tror det ofta är fint väder just dessa kvällar, lustigt om det är så. "Någon" är god mot "Allsång på Skansen". :-)
 
 
Leif G W Persson håller i en serie om kända brittiska mord (foto SVT.)
 
Glädjande noterar jag att Leif G W Persson startar en sommarserie, "Engelska sommarmord". Den serien börjar om en dryg vecka, onsdag 4 juli klockan 21.00 i SVT1. Annars dröjer det till i höst innan "Veckans brott" återkommer. Men med dessa engelska mord får jag njuta av kriminologen även nu under sommaren. Det tackar jag för, jag tycker att Leif G W Persson är riktigt skön att se och lyssna på.
 
De två programledarna i "Veckans brott", Leif GW och Camilla Kvartoft (Foto: SVT).
 
(Ett annat sparat utkast till ett inlägg om just Leif G W Persson har blivit konstigt och tappat en del av innehållet sedan de nya förändringarna på blogg.se. Vet inte om det går att rädda, får se vad jag kan göra åt det?)
Inte alltid som det är bra att spara saker... kan jag konstatera.
 
Noterar något annat roligt på SVT:s hemsida.
Nu kommer äntligen succén QI till Sverige. (Tror jag redan nämnt det när jag bloggat om Stephen Fry och QI.)
Johan Wester leder det nya programmet Intresseklubben. Frågesportsprogrammet sänds på SVT i höst med Johan Wester som programledare och Anders Jansson som ständig panelmedlem. Så skriver SVT på sin nyhetssida.
 
Johan Wester, känd från "Hipp Hipp" snart leder han "Intresseklubben" (foto: Mårten Levin.)
 
Det ska bli kul att se vad den brittiska QI (Quite Interesting) blir för något nu i höst ska börja visas i en svensk variant som "Intresseklubben" nu skriver lite om programmet på SVT:s hemsida. Kolla här!


Det här blev ett lite konstigt inlägg, tja så blir det ibland. ;-)
 
Erik

Kommentarer:

1 Beate:

Din regnbild från föregående inlägg känner igen alltför väl... tyvärr.
Sllsång på Skansen är då inte mitt stuk alls, men Leif GW är det definitivt. Har lästa alla hans böcker å de är strålande.
QI kommer till Sverige yiipphhiieeee. Den serien är makens absoluta favo - ja den engelska varianten alltså. Stephen Fry är suverän och där Allan Davies är min favo.
Hoppas bara att serien inte blir en "kopia" av hur det gick för "Top Gear".

Svar: Håller med dig om Leif GW, han skriver bra deckare och är riktigt skön i "Veckans brott". Vi får väl se i höst hur "Intresseklubben" blir, lite varningsflagga hissar jag. Fast Johan Wester och Anders Jansson är duktiga, så jag hoppas de gör något bra.
Erik

2 ElStiffo:

Nu ska jag vara lite avig här... :-), men jag tycker det är helt sjukt med en serie som handlar om mord ! Tack för ordet.

Svar: Så kan man ju se på saken. Jag respekterar din åsikt, du kan ju välja bort att titta på programmen.
Erik

Kommentera här: