En bra rockartist.


Kom att tänka på en musiker som skrev bra rocklåtar, Warren Zevon. Kanske missade du honom helt när han var som mest aktiv under 80-talet? Här i Sverige blev han inte så känd, men när jag tittade in på en annan blogg så kom jag att tänka på honom, för där fanns en Zevonlåt med. Warren Zevon tillhörde den grupp artister/musiker som andra musiker gillar eller kanske ska jag skriva gillade, för han avled i cancer den 7:de september 2003. Det var bara en dryg vecka efter att hans sista skiva "The Wind" hade släppts.

Jag tar med samma låt, samma video där någon person (kanske yngre?) gjort en egen video till låten "Roland the Headless Thompson Gunner". Ibland hittar jag låtar på YouTube som någon gjort ett bildspel till, det är ofta trevligt. En del gör egna videos till låten, som här. Det var också den låt David Letterman önskade att få höra när Warren besökte Letterman Show hösten 2002.





Han gick ut i media med att han var dödssjuk i cancer, vilket bland annat gav honom en hel pratshow hos David Letterman, vilket i sig är väldigt ovanligt att det sker. Letterman show brukar i vanliga fall ha flera gäster varje kväll och så avslutar han sina shower med någon musiker eller grupp som spelar en låt.
Men den 30 oktober 2002 fick Warren Zevon hela showen. Det kan beskådas på YouTube, här följer första delen.





I det här klippet berättar David Letterman nyheten att Warren Zevon just har avlidit. Han berättar om att Zevon varit gäst många gånger i Letterman Show och att Warren också tagit över för Paul när kapellmästaren Paul Shaffer inte kunnat hålla i husbandet själv.

Här en del av en bra dokumentär om Warren Zevon och om arbetet med hans sista skiva "The Wind" och hans kamp mot sin dödliga cancersjukdom. Här har du del två på dokumentären om du vill se mer, och här en länk till den avslutande tredje delen.




Det här är första delen av dokumentären om Warren Zevon och hans sista skivinspelning.


Här en rockig låt, "Lawyers, Guns And Money".





Här en annan bra låt av Warren Zevon, "Mohammed's Radio". En lite ovanlig liveupptagning där Warren spelar tillsammans med Jackson Browne.




Zevons sista skiva "The Wind" har många gästartister, för som jag redan nämnt, bland medmusikanter var Warren mycket uppskattad.
Har du Spotify så kan du lyssna på Warren Zevons musik där, där ligger det mesta i Zevons låtkatalog. Som den fina "Werewolves Of London". Det finns många bra låtar.


Erik

Kommentera här: