Rak


Rak är ett klart bättre val av fototema än regn, för det har vi redan haft så mycket den här sommaren! En del bönder ser sin skörd bli förstörd av allt regnande, läs artikeln på DN. Fast nu har det varit några skapliga soldagar, fast nya regn verkar vara på väg enligt meterologerna. På vissa ställen, som i östra Småland, kommer det så mycket att det blir översvämningar, läs mer här.
 
En liten regn-gif jag gjort.
 
Svårt påverka vädret, det är bara att gilla läget, helt klart verkar det bli blötare somrar framöver, ungefär som det ser ut den här sommaren. Kanske beror det på klimatförändringarna, något har påverkat och förändrat vår älskade sommar det är ju helt klart. Där det brukar komma regn regnar det ännu mera och torra områden får ännu mindre nederbörd. Så ser det ut över hela jordklotet och med tanke på tröga beslutsförändringar bland beslutande världsmöten så lär vi få hållas med dessa klimatförändringar ett tag framöver. Fast gärna lite färre lågtryck från de brittiska öarna och mer av högtryck från öst. Ett högtryck som placerar sig här på Skandinavien vore verkligen fint. Hoppas du hittar trevligt sommarväder där du är.:-)
Kanske får vi söka värmen och solen på helt andra platser än här uppe i Norden? Men jag hoppas själv på mindre regn och mer sol i augusti eller varför inte redan nu i slutet av juli.
 
Bengt Sändh har skrivit en bra sommarvals som verkligen fångar sommaren. :-)
Bengt var med i "Allsång på Skansen", efter låten så försvann herr Sändh tyvärr fort...
 
 
 
 
 
Kanske skulle visa min valda bild till fototemat också och inte bara tjata nederbörd!?
 
Under en längre promenad i trakten fann jag passande motiv till temat rak.
 
 
En både lång och rak gångbro över del av sjön Trekanten vid Liljeholmen.
 
 
 
 
 
Flera tolkningar på rak hittar du här,  
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Beate:

Den bron har jag gått över ett antal gånger och det är ingen tvekan om att den är rak;-)
Å din gif animation påminner mig om regn och storm, så den gillar jag inte. Nej skämtar bara;-) Har blivit totalt allgergisk mot allt vad regn, blåst och moln heter. Ja temperaturer runt 14 grader på morgonen irriterar mig också. Är otroligt glad att jag jobbar hela sommaren och inte tar semester förrän i oktober.

2 Gunvor:

Åhh jag gillar inte heller det här nya vädret som innehåller såå mycket vått! Fram för lite fler soldagar och värme! Vi får försöka oss på att dansa soldanser i stället för att framkalla regn.
En fin bild på en fin rak bro!
Ha de!

3 Mona:

Läckert regn-gif du gjort! Läckert djup i brobilden. Vackra skuggor av broräcket och bron ser otroligt låååång ut.

4 Mia:

Haha, jag älskar den låten med Bengt Sändh! Det ligger i lite i den texten faktiskt *L*

Kommentera här: