Några små nyheter.


Visar upp några olika sidor som jag besökt de senaste dagarna på nätet.

Börjar med reklamskylten för en "korvkiosk" i Simrishamn. En korvförsäljare har skapat rubriker för sitt val av reklambild.  Finns också med bland nyheterna i de stora rikstäckande tidningarna, som i SvD och Aftonbladet.
Det verkar som korvkioskägaren Jörgen Andersson fått idén från Brandon Showers, här har du några av hans matbilder. Här har du Brandon Showers egen hemsida!
Kollat lite mer och det verkar som Jörgen bara tagit Brandon Showers fotografi rakt av! Fy på sig, ingen tanke på vems bilden är eller några rättighetskrav. Tycker det märks tydligt i detta filminslag från SVT! Jörgen vill bara sälja sina korvar.
Kan inte låta bli att undra vad som skulle hända om fotografen Showers fick vetskap om att Jörgen Andersson använt bilden till sin reklamskylt? Hur dyrt skulle detta bildlån från Internet kunna bli för korvnasaren Jörgen!? Helt klart har han fått uppmärksamhet mycket tack vare denna korvbild som han helt fräckt bara använt!
Då kan man ju undra om det spelar någon roll om jag markerar mina egna bilder med namn? 
Påminner om vad som hände för Susanne Hultman med en tulpanbild som hon fotograferat och som sedan dök upp i annat sammanhang helt utan hennes vetskap, vilket Susanne själv uppmärksammat i ett blogginlägg, läs mer här. Undrar hur det gick för Susanne med bildstölden?
 
Hur som helst har detta reklamtilltag, denna bild skapat olika ringar på vattnet, som detta roliga inlägg av en bloggare, kolla här.
 
 
Mer oskyldigt korvätande, här Siw Malmkvist (foto: privat/Gert Rogell).
 
Bilden här ovan finns med i detta utmärkta skriveri på Aftonbladet/Kultur - "Min farsa korvgubben...".
Roligt att korvgubben uppmärksammas!
 
Här en annan bloggare som också har skrivit om korvreklamen och annan sexistisk reklam! Det här är bara två exempel i floran av olika tyckare bland bloggare.
Fast då har de inte tagit upp själva stölden av korvätarbilden, vilket jag tycker är intressant, det med!
 
Man kan säkert tycke en hel del, jag noterar (bara) att denna lokala nyhet från Simrishamn nått ut till så många fler, troligen för att det är mitt i sommaren och lite av nyhetstorka just nu. 
 
Boston Globe har en bra hemsida, utöver de "vanliga nyheterna" så finns där mycket snygga fotografier samlade, som dessa foton från Tour de France, kolla vidare.
Men dessa olika nyhetsbilder från världen under juni fångade mitt intresse.
The Big Picture - News stories in photographs har olika bildserier, väl värt att kolla in om du gillar snygga bilder!
Här har du ett drygt femtital olika bilder, "Daily life" med olika foton tagna under juni månad är ett exempel, många snygga bilder!
 
Så vill jag visa en smågalen biltur i San Fransisco. Kolla!
 
 
 
 
Ken Block sladdar vidare.
 
• Kategori: AllmäntTaggar: Boston Globe, Brandon Showers, Ken Block, fotografier; • Kommentarer (2)
Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Jag har bara två saker att säga, mer bilder på folk som äter korv och korven är lång och livet är kort! :-)

Svar: Ha ha, vitsigt. Sant är det ju också, att livet är kort.
Erik

2 ElStiffo:

En fantastisk bilfärd som visar vad vi människor är bra på: att leka.

Svar: Du har helt rätt. En del är väldigt duktiga på sin lek!
Erik

Kommentera här: