Oväntat.



De ännu stängda biljettkassorna.

Ibland blir i alla fall jag förvånad. Jag ska förklara vad som gjorde mig förvånad. Tog lite bilder kring Brazil Jacks cirkustält nyligen (blev denna skylt-triss också). Att jobba på en cirkus är säkert inget glamoröst arbete, troligen ganska slitigt. Men jag har ändå trott att det var hyggligt bra och givande. Ett rätt roligt arbete.



Stora cirkustältet innanför ringen med cirkusvagnar.

När jag vandrade runt cirkusen fick jag se baksidan på dessa vagnar och förstod hur enkelt de bor.


Enkel vandrarhemsstatus är cirkusarbetarens lott. Inget fönster, vädring genom dörren.


Mycket spring in och ut för att ordna med morgontoaletten.


Insåg att det var inte mycket till rum de har medan de reser runt med cirkusen. Stjärnorna på cirkusen har det ganska bra i snyggare husbilar, men cirkusarbetarna bor i fönsterlösa små rum. Inte så glamoröst att arbeta på en cirkus som jag har trott.






Två cirkusarbetare som sköter lite göromål och sovvagnarna från annat håll.


Det var oväntat för mig, lite av en aha-upplevelse och en insikt om att jobba på en cirkus kan säkert vara under ganska tuffa arbetsförhållanden. Men säkert har cirkusjobbet också många positiva sidor, det finns ju många som reser runt på olika cirkusar och har det som sitt arbete. Men min illusion har fått en törn. ;-)

Det blir min tolkning på temat oväntat.


Fler Tema fredag tolkningar här!


Erik

Kommentarer:

1 mamarazzin:

Är precis hemkommen från cirkus Olympia och tänkte precis samma tanke när jag var där. Det skulle inte vara min grej att åka runt och leva ett sånt enkelt liv :)

2 Anne-Lie:

Du fick se baksidan av cirkusen.

3 4U2:

Cirkus har alltid gjort mig nedstämd, vet inte varför. Bra bilder på hur de som jobbar i en har det. Måste vara otroligt ansträngande att inte ha fönster bl.a. Gillar som vanligt dina bilder.

4 Rantamor-På Näthinnan:

Ja absolut att du gick in bakvägen till cirkusen.....

inte så glamoröst som man kan tro...

lite oväntat...

eller inte.

5 Anneli - A'la Foto:

HÄrliga bilder och lite bakombilder!



Ha en fin helg!

6 Nett:

Cirkus är kul, jag kan tänka mig att deras standard inte är mycket men jag tror däremot att de har ganska roligt tillsammans och lever som en enda stor familj :)

7 Annelie:

Det var en cirkus bara en bit hemifrån också häromdagen. Jag hade velat in och fotat lite, då hade jag också kanske blivit lika överraskad över detta oglamorösa liv. Det ligger ju lite spänning över en cirkus tycker jag annars...

8 Pialotta:

Jo men det vet jag redan.. men dina bilder avslöjar det för de som inte har en susning och tror kanske att livet är glamoröst .. men helt oväntat var det inte för mig ;) Gillar dina alla bilder som gör din historia trovärd.. men kunde du inte fråga om lov att fota en av vagnarna oxså, fniss.. Ha de..

9 Lena o Tommy:

Jättesnygga bilder! Kul att se lite bakom kulisserna bilder(man kan kanske kalle det så).

10 Biggan:

Finfina, spännande bilder! Jag råkar också ha cirkus (idag 9/9).

Vågade inte fota nära i somras då jag såg ett nöjesfält (inte cirkus) inne i stan; med en del intressant inredda vagnar.

Det är sådana gånger jag velat ha ett tidningsemblen på väskan och en stor mick inuti! Jag hade sååå velat intervjua människorna.

11 anki-itte:

Glamoröst, nej, man behöver ju bara titta på dem som jobbar där, inte de stora artisterna, men de små medhjälparna. Men - det är något visst med det livet som väger över. (eller var på 50-talet då jag hade tillfälle att syna dem på närmare håll)

12 carina/sinneskatten:

Spontant känner jag att jag är nöjd att få bo hemma.

13 Pumita:

Man får inte vara trygghetsnarkoman när man flackar runt som cirkusfolk gör, den saken är klar. Och tufft på annat sätt också. Tveksamt om jag skulle trivas med det även om jag antagligen har en zigenargen i mig... så mycket som jag gillar att resa. =)

14 Jah Hollis:

Det är väl lite som att åka runt på en campingtur, med mängder av medresenärer. Man får nog inte vänta sig någon större personlig integritet.

15 ElStiffo:

Jag vet ju inte hur det är nu men på 70-talet jobbade jag ett kort tag på en cirkus när den var i Stockholm. Vita tjänade mer och färgade fick mindre lön. Passen var beslagtagna så att folk inte skulle försvinna från jobbet. Ryktet sa att en förman hade pistol. Men kul var det!

16 Anni:

Nog är det så, tycker att man fått höra en hel del om hur tufft cirkuslivet är. Funderar lite på filmen på bio nu, någon romantisk version av detta kanske? He, minns inte ens vad den heter eller vad den fått för kritik. - Jo, Water for Elephants heter den ju.

Kommentera här: