Någon stor attack?!


Se upp!
Vibram Fivefingers
har gjort någon slags attack på nätet. Har du också drabbats?


Igår var det ju ett datavirus-jubileum, 25 år sedan det första viruset "(c)Brain" dök upp på många pc (det anses vara det första viruset). Kanske inte så många som uppmärksammade det jubileumet? Kan alla dessa underliga kommentarer på min blogg bero på detta jubileum?




2 km Loppis i Aspudden drog många besökare i söndags. Hamnade även i de lokala nyheterna ABC på tv:n i söndags, lite kul kan jag tycka.


Något har hänt under kvällen/natten! När jag startade datorn så märkte jag att det kommit en massa (helt tomma) kommentarer på min blogg från just Vibram, ofta på olika äldre inlägg har de smugits in. Det har tagit lång tid att rensa bort alla dessa kommentarer (sick). Det står ingenting i kommentaren, bara en hänvisande länk till dessa fingerskor. Jag kan ju knappast vara helt ensam om detta? Har du också råkat ut för dessa fingerskor eller fick du något annat ställe?

När jag sökte på Google så fick jag hela 13 700 000 träffar när jag kollade mot företaget! Helt klart någon sorts attack. Att spamskickandet är snällt i sig, ja utom att ge mig en massa extraarbete. Jag vet inte, jag hamnade i alla fall på en hemsida med brittisk domän, uk.net. på slutet av adressen vad jag kunde se på Google. Jag klickade inte upp hemsidan, googlandet fick räcka! Kollade med bloggvärden blogg.se och deras koll gav i sin tur inget oroväckande (osäker på hur de kollade). Konstigt nog verkar jag vara rätt unik... hur nu det gått till.

Körde en städning med antivirusprogram för säkerhets skull!

Pysselfarmor gav mig denna länk, kolla här! Tack för det, ger en del svar.

Tjaa, det kan verka rätt oskyldigt. Kanske är det bara som spam, någon typ av reklamattack?! Det tror blogg.se.
Men nästan inget på nätet är väl oskyldigt ...?! Kollar du länken här ovan så ger den samma svar, det finns mycket som lurar ute på nätet.

Ska fortsätta kolla runt efter mer information... kanske återkommer i ämnet.

Städat lite mer, kan ju inte skada. :-)

Tack Pysselfarmor.

Erik

Kommentera här: