Höstdagjämningen.


Så var det dags!
Höstdagjämningen inträffade idag fredag 23 september klockan 09:04. Just då, i morse, for solen över himmelsekvatorn, bytte sida så att säga. Lika lång dag som natt får vi om något dygn. Sedan blir det bara mer av mörkret, dag efter dag tills det börjar vända kring jul. Men nog om detta (läs mer via länkarna!) just nu.
Carina/Sinneskatten vill se höst (hon med!) på sitt tema. Stämmer ju bra med tiden. Men vi har inte fått så mycket höst ännu, med färgade löv och annat.




Inne i gallerian i Liljeholmen finns något som ska likna naturen.



Lustig oas i köpgallerian.

Undrar varför dessa björkstammar står där i gallerian, ska de öka köplusten?

Letar jag efter hösten ute, i den verkliga naturen så kan det se ut så här...


Borta vid Ekensberg fortfarande ganska grönt...



Från Ormberget i Gröndal utsikt mot Lilla Essingen.



Från Gröndal in mot Stockholm city.


En hel del rönnbär, undrar hur vintern blir ...?


Andra hösttolkningar här hos Sinneskatten!


Erik

Kommentarer:

1 Pumita:

Ja, man kan ju undra... Det stod ngt om årets shoppinghelg i Metro... nåt i stil med "när det blir mörkt vill DU shoppa". Snacka för dig själv, tänkte jag. =) Vackra bilder, speciellt den på Lilla Essingen!

2 Elisabeth:

Naturen är storslagen. Shoppingcenter kommer definitivt i bakgrunden. Ha dé!

3 Lena o Tommy:

Lite underligt med någon sorts konstgjord skog inomhus. Utebilderna är med äkta natur är definitivt charmigare. Älskar Stockhokmsbilder. Vår kära huvudstad är en mångsidig och väldigt vacker stad.

4 Fia:

Det är så vackert ljus vid den här tiden på året. Alla färger framträder så klart, och det är ju verkligen en explosion av alla färger.

5 Jah Hollis:

Det ser ut att vara en behaglig övergång till hösten än så länge. Och björkdekorationena kan man ju bara undra över vem som funderat ut.

Helgen kommer enligt plan att bjuda både på restaurangbesök (i kväll) och jobb (hela långa söndagen). Ha det så bra uppe i huvudstan.

6 Pysselfarmor:

Det är litet märkligt med mitt shoppande - eller kanske inte - det kanske är så för de flesta. När jag var yngre handlade jag av "bara den"...så här efteråt undrar jag hur jag hade råd??? Idag så hatar jag shopping - får tvinga iväg mig till affären. Har sådan tur att sambon veckohandlar maten så det slipper jag. Liljeholmens köpcentrum är ett verkligen ett stooooooooort och luftigt centrum - tycker jag i varje fall. Men som sagt - jag föredrar nog naturen och utsikten - det är mycket härligare!!

7 anemonen:

Det var många och fina bilder på din höst. Alltid lika spännande att se hur olika hösten ter sig i vårt avlånga land.

8 SigridfraEnget:

Fina bilder!

9 Anni:

Tänkte skriva att den där hösten har vi inte sett så mycket av än, men just då hör jag regnet slå mot rutan ...

Vilken makalös sommar vi har i Stockholm i år! Och jo - det visar du ju i dina foton också! Björkinstallationen är säkert något tjusigt konstnärligt, där kan barnen träffa Mulle när föräldrarna handlar. Typ.

Kommentera här: