Himmelskt förr.


Dags för "lite himmel" igen i några foton till Petunias fototema

Trogna bloggbesökare har kanske förstått att jag kollat igenom mitt fotoarkiv en del den senaste tiden.
Ute är det grått och trist, om än ovanligt varmt för att vara början av november. Men med typiskt novemberväder, då är det trevligare att kolla in äldre foton än att leta motiv ute i gråvädret. ;-)

Lokala nyheter basunerar ut om gifter i Vinterviken. Det fina grönområdet Vinterviken döljer gifter från förr. Med tanke på att Nobel hade fabrik i Vinterviken så blir inte jag förvånad, inte ett dugg. Nu kanske delar av området spärras av i väntan på sanering, det vore lite trist kan jag tycka. Jag trivs att promenera runt i området.
Äldre historia som nu gör sig påmind på ett otrevligt sätt. Här en artikel i DN som tar upp giftlarmet!
Jag väljer att bli lite historisk, även jag denna fredag. ;-)


Förändring längs Hägerstensvägen, drygt två år gamla foton.



Fotot togs den 2 april.



Detta foto togs sista maj, senare samma år.



Detta foto togs 31 juli, samma år 2009.

De är alla tre historiska, fotograferade för drygt två år sedan med ett par månader mellan fototillfällena. Ännu har inte alla husbyggen uppe vid Axelsberg påbörjats när jag tog dessa foton, men senare under året växte flera stora hyreshus upp vid Hägerstensvägen där det förut bara funnits en skogsdunge. Nu är husen färdigbyggda och nu bor där hundratals familjer i husen!
Många barnfamiljer har flyttat in i området och många söker sig ner till Vinterviken. Jag kan förstå om en del av dessa barnfamiljer känner lite oro kring att Vinterviken är en av stadens giftigaste platser!
Samma nyhet omnämns i SR här "Vinterviken kan spärras av".
Blir säkert anledning att återkomma till både Hägerstensvägen och Vinterviken nere vid Mälaren i flera inlägg.




Många andra fotobidrag här,  

Erik

Kommentarer:

1 Marianne:

Flott dokumentasjon av veiarbeidet!

Fint komponerte bilder!

2 TorAa:

Det er for &%¤#& at vi ikke tidligere var klar over hvilke miljøgifter vi slapp rett ut i naturen.

Vi kan gjerne beskylde våre forgjengere for uvitenhet, men ingen vet sikkert om vi i dag ikke er like store miljøsyndere?



Ha en fin helg

3 SigridfraEnget:

Finfina bilder; och mycke lärdom! Tackar!! :-)

4 Pysselfarmor:

jag kan tycka att det är litet märkligt att man inte upptäckt detta tidigare, eftersom det är just som du säger "Nobels område"....

5 Mona:

Intressant att se bygget växa fram. Tråkigt med Vinterviken. Tyvärr finns det nog många dumpade saker i jorden och vattnet både här och där.

6 Melusine:

Arkivet er greit å ha når været ikke innbyr til fotografering, og det er greit å bli opplyst om giftige områder som dette. At mange barnefamilier bor hvor Nobels firma, med navnet "Nitroglycerin Aktiebolaget Stockholm", var burde få varsko-lampene til å lyse hos politikerne!

Kommentera här: