Otäck naturkatastrof i Joplin.

Kan förstå om smågalna präster börjar tala om Armagedon och tror att jordens undergång är nära. Det har varit en hel del naturkatastrofer den senaste tiden i nyhetssändningarna. Jordbävning med efterföljande tsunami i Japan, vulkanutbrott på Island med askmoln och störningar i flygtrafiken och nu senast kraftiga tornados i USA. Antar att ingen missat den stora tornadon som passerade staden Joplin i Missouri och i stort jämnade hela staden med marken. Ännu en tragisk naturkatastrof.
Det finns folk som jagar tornados för att dokumentera detta på olika sätt, något som filmen "Twister" handlade om.

Vilka krafter det är. Jag är glad att vi här i Sverige inte får dessa "snurrvindar". Bara små tromber på sin höjd.



Samtidigt som jag känner med folket i området så blir jag fascinerad av fenomenet. Vilka krafter! Vilket öronbedövande dån som vinden skapar!

Står du ut med reklamavbrott så kan du här hos abc få bra information (filmade reportage) om hur en mindre stad som Joplin så totalt förändrats när tornadon passerat. Vilken mardröm. Vilka berättelser.


Vilka dramatiska moln. Kort innan tornadon började sin förstörelseresa.


Vilken förödelse i tornadons spår. Påminner om den japanska katastrofen.




Sjukhuset i Joplin är ett av få hus som inte raserats totalt av tornadon.



Otroligt att de flesta överlevde. Dödssiffran är förhållandevis låg med tanke på vad man ser på bilderna, total förstörelse. Ännu saknas drygt 1500 personer men myndigheterna betonar att detta inte betyder att de är döda eller skadade, bara att deras nära och kära inte vet var de finns. Vissa människor kan ha lämnat området innan stormen, skriver staden på sin Facebooksida.
Hoppas att nuvarande presidenten ger stöd och hjälp till alla drabbade och att det inte blir som efter stormen Katrina och förödelsen i New Orleans. Men då var det en annan president som ledde landet.

Bilderna har jag lånat från nätet via googlesökning.
Erik

Kommentera här: